2024-04-20

2 thoughts on “Заслужава ли си да се върна в България?

  1. Ами вижте да си кажа мнението на българин живеещ в България.
    Това дали хора учили и живеещи в чужбина ще се завърнат в България изобщо не ме вълнува. Решението си е тяхно.Причините не ме интересуват. Но като ми кажат причина по-ниското заплащане и по-лошия стандарт на живот в България ми става смешно.Все едно аз да искам да си сменя родителите,защото не могат да ми купят спорна кола и луксозна къща и богат начин на живот.Държавите имат различно ниво на икономическо развитие,богатсво,манталитет и традиции на хората,различни доходи и стандарт на живот.Все едно всички хора да са стройни и красиви.Да но не е така!Когато някой ми обяснява как било в Англия или САЩ нещо че било по-добре, аз му отговарям, че има и по-красиви и умни хора от него, но той ми е приятел, не бягам при по-красите и богати хора, а общувам с него нали?
    Животът не е лесен тук, но всички полагаме усилия, борим се и тук не е за слаби и мрънкащи. Не се връщайте. Добре сме си и без вас.

  2. По същите причини не се завръщат в България българските студенти от Америка. На срещата на българската общност в Чикаго с посланиците на Република България в САЩ Елена Попторова и на САЩ в България Джеймс Уорлик във понеделник вечер се обсъжда този въпрос. Като причина за незавръщане тук на първо място стои ниското заплащане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *