2024-04-25

3 thoughts on ““Барселона” шампион. Бербатов е все по-близо до раздяла с „Манчестър юнайтед“

  1. „Много съм щастлив, че Барселона спечели финала – каза Христо Стоичков, който коментира финала от Шампионската лига по каталунското радио. – Барса е отбор от друга планета на фона на всички в света. Положения, владеене на топката, удари – по какво може да се сравни с Манчестър Юнайтед?
    Почти същите състави играха един срещу друг и във финала в Рим преди две години. Какво се случи? Англичаните улучиха общо четири пъти вратата в два мача. Юнайтед е силен отбор. Заслужено стана шампион на Англия, но класата на Барселона е съвсем друга.
    Яд ме е най-много за Митко Бербатов. Не може да е резерва на резервите. При това на тези резерви. Не мога да повярвам как футболист с 200 минути през сезона като Майкъл Оуен може да е на пейката, а Митко да е извън групата. Абсурдно е! В деня преди финала се видях с Бербатов. Поговорихме си. Беше нахъсан, амбициран да излезе, да играе, да спечели. Казах му, че не виждам как Юнайтед ще бие, но му пожелах успех.
    В никакъв случай не приемам, че Бербатов е по-слаб от Валенсия, Нани или другите. Нани не може да влезе и в малкия джоб на Емил Костадинов. Карик е толкова далече от класата на Красимир Балъков например… Но да не сравняваме поколения. Възмущавам се от отсъствието на Митко.
    Аз искам Бербатов да стане европейски шампион. И му пожелавам още веднъж да се върне на финала. Нека злите езици в България говорят, че му завиждам или че той на мен завиждал. Няма за какво. Такива хора не виждат по-далеч от върха на обувките си. Ако му завиждах или мразех, щях ли да го направя капитан на националния отбор?
    Живеем в долината на слепите. Има много футбол в Бербатов. Ще се обърна към него така: „Митко, нищо не е загубено! Твоите качества ще опровергаят всички слухове. Вдигни главата и продължавай напред!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *