Home » Избрано

Скандал в М-Тел

2011.05.28 3 коментари
Spread the love
10 милиона евро потънали в нечия офшорна сметка
„Какво станало, когато Бел открил телефона?

Веднага получил две сметки от М-Тел…“

Това гласи най-актуалният виц в България, след като операторът упражни мобилен геноцид над абонатите си.

В последния си брой седмичникът  Супер 19’ пише за чутовен скандал, който се разиграва в М-Тел. Фирмата, която през последните няколко месеца е застиганата от драма след драма, не може да си отдъхне.

Първо дойде трагедията с объркани сметки на хиляди абонати, която се точи от месеци. Някои от клиентите напоследък получиха накуп от 2 до 4 фактури.

После се оказва, че невероятната по нашите стандарти сума от 10 милиона евро е потънала в нечия офшорна сметка. Така поне се твърди в сензационна публикация в медиите.

“10 млн. евро комисионна от сделката по закупуването от Аустрия телеком (б.р -. собственик на М-Тел) на кабелните оператори Мегалан и Спектър нет през септември 2010 г. се губят в офшорни сметки в Кипър. Това научи Торнадо от източници в службите, които разследват финансови операции. Обявената сума по сделката бе 72 млн.евро. Въпросните 10 млн. евро обаче били взети заради раздутата цена и със знанието на Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на М-Тел. Във финансовите среди пък се прокрадва съмнението, че в Аустрия телеком не са съвсем наясно с детайлите и подводните скали в реализираната сделка”, пише седмичният вестник.

Торнадо прави сметката, че при закупуването на мрежи с 89 000 абонати, М-Тел се е изръсил рекордните 72 млн. или по над 800 евро за абонат. Това е сума, която няма избиване за десетилетия, преценяват и експертите в бранша. Била по-висока, отколкото на много по-щедрите пазари в ЕС.

Многоходовата комбинация за милиони около Спектрум и Мегалан, разиграна в края на миналата година, изненада с обявяването си мнозина.

За повечето наблюдатели стана ясно, че това е една от надеждите на избягалия в чужбина ексолигарх Иво Прокопиев да спаси кожата и бизнеса си, защото той държеше 50% от Спектрум нет.
Може би е съвпадение, но горе-долу по същото време със съдружника му Филип Харманджиев се разделиха с половината от издателството си, популярно покрай вестник Капитал. Собствеността премина при бившия съдружник на Прокопиев в Спектрум нет. Високопоставен банкер разказа пред Супер 19’, че журналистите му разказали как Теодор Захов демонстрирал контрол при тях.

Оттогава М-Тел е най-влиятелен рекламодател на вестника, който пък се смята за водещ в бизнеспресата. Това едва ли е случайно…

Напомняме, че изданието от години непрекъснато пише за това как икономически сили диктуват съдържание в медиите и колко е некоректно олигарси и техни структури да контролират словото…

Източник: http://www.factor-news.net

3 Comments »

 • Галя said:

  Капитал е доста по-достоверен източник на иформация от вестник „супер 19“ който и да е той, дори на М-тел с всичките си технически проблеми пак съм по-сколнна да вярвам от колкото на безизвестен седмичник ли беше?

 • Валентин said:

  митове и легенди. Това е платена статия. Даже знам и поръчителя кой е – Янаки Ганчев.

 • Кандидат-Премиер said:

  „Напомняме, че изданието от години непрекъснато пише за това как икономически сили диктуват съдържание в медиите и колко е некоректно олигарси и техни структури да контролират словото…“

  Е как не ви е срам бе. Вие точно това правите… Това са си тука на Виваком жалките опити. Аре моля ви се.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.