2022-07-04

1 thought on “Eurovision Song Contest: Second Semi Final

 1. Певицата Поли Генова не успя да се класира на финала на певческия конкурс „Евровизия 2011″ в Дюселдорф.

  Снощи, във втория полуфинален концерт, представителката на България изпълни песента „На инат“ и не получи достатъчно гласове от телевизионните зрители.

  От снощния концерт за финала се класираха представителите на Естония, Румъния, Молдова, Ирландия, Босна и Херцеговина, Дания, Австрия, Украйна, Словения и Швеция.

  Кипър и България събраха еднакъв брой точки. При втора проверка пък Молдова изпревари Латвия.

  Както е известно, съгласно регламента на финала на конкурса автоматично се класират изпълнителите от държавите основателки на „Евровизия“ – Франция, Испания, Италия, Великобритания, както и на страната домакин – Германия.

  На финалния концерт в събота, 14 май, ще се явят последователно: Финландия, Босна и Херцеговина, Дания, Литва, Унгария, Ирландия, Швеция, Естония, Гърция, Русия, Франция, Италия, Швейцария, Великобритания, Молдова, Германия, Румъния, Австрия, Азербайджан, Словения, Исландия, Испания, Украйна, Сърбия и Грузия.

  Български представител не е достигал до финал на „Евровизия“ след успеха на класираните на пето място Елица и Стунджи с песента „Вода“ в надпреварата във Финландия през 2007 г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *