2024-04-19

2 thoughts on “ДОЦ. МИНЧО ХРИСТОВ: ФИНАНСОВАТА МАФИЯ ЗАМИСЛЯ ВТОРИ БАНКОВ СРИВ

  1. http://www.alibaba.com/product-free/109890695/PURE_REFINED_SUNFLOWER_OIL.html
    REFINED SUNFLOWER OIL FOB Price: US$180-290/Metric Ton Port: DOUALA

    http://www.alibaba.com/product-free/110570495/EDIBLE_SUNFLOWER_OIL.html
    EDIBLE SUNFLOWER OIL FOB Price: US$190-200/Metric Ton Port: any port

    http://www.alibaba.com/product-free/116115234/sunflower_oil.html
    sunflower oil FOB Price: EUR 300-350/Ton Port: madrid port

    Горепосочените цени са цени на едро за рафинирано слънчогледово олио.

    Те варират от 0.25 лева/литър до 0.70 лева/литър.

    В България слънчогледовото олио се продава по цени на дребно от 2.80 до 4.00 лева/литър.

    Което означава, че нормата на печалбата на търговците се движи от 400% до 1600%.

    Какви ти 50% печалба, какви ти европейски цени…
    Г Е Е Н О Ц И Д!

  2. „[Цените на] основните продукти са нараснали с 50 процента за една година. Просто незабавно държавата трябва да приеме един закон за спекулата, защото това, което става с горивата, става с всички продукти.“

    Не, цените на основните продукти – брашно, олио, захар нараснаха с повече от 50%. Положението с изхранването става неудържимо.

    „…Много малко хора знаят, че супермаркетите из цялата страна вземат между 40 и 50 на сто надценка, докато в другите страни на Европа в същите вериги тя е максимум 15 процента. Значи къде е тук държавата да тропне с юмрук по масата и да каже на тези спекуланти, че не може така да грабят хората?!“

    Каква държава, каква маса?! В България отдавна няма държава, има само Мафия, за каквато италианци и американци (мафиоти) могат само да мечтаят. Що се отнася до „масите“ – удрят ни където завърнат – по главите, през краката, чупят ни ръцете (21 юни 2010 г., покушението над проф.Янко Н. Янков-Вельовски), взимат ни залъка от устата, гасят ни тока, спират ни водата и парното, грабят ни „наши“ и „чужди“ (и „западни“, и „източни“ – хвани едните, па удари другите)…

    Тук обаче има една подробност, която е убягнала от погледа на доц.Минчо Христов.

    За да влезе в еврозоната, България трябва да постигне минимум 70% от средното равнище на цените на стоките и услугите в Западна Европа.

    Затова „държавата“ си прави оглушки за стенанията на населението, което Мафията поднася на тепсия в угода на брюкселските бюрократи, обричайки го на неизбежен ГЕНОЦИД.

    Предстоят страховити скокове на цените, особено тези на услугите, където към момента те са „едва“ 30% от европейските.

    Разбира се, дебеловратите народни пред(ст)а(ви)тели (и техните западневропейски демократични партньори) не се вълнуват ни най-малко от факта, че равнището на доходите в България е само 5 до 15% от това на западноевропейците.

    ГЕНОЦИД!

    ”…Милко Ковачев и гражданинът Симеон Сакскобургготски отдавна трябваше да лежат в затвора за тази приватизация.

    Трите [електроразпределителни] дружества бяха приватизирани общо за 780 млн., при условие, че мрежата само в София струваше между 3 и 4 милиарда евро!” “…ЧЕЗ например финансира чешките пенсионери с пари, които изтичат от България.”

    Равнището на цените на енергоносителите (преди всичко на електричеството) са в основата на всяка икономическа система. Държава с високи нива на тези цени е неконкурентоспособна на регионално и световно равнище.

    Недопустимо е при 2 до 5 стотинки производствена цена на киловатчас същият да се продава на населението и бизнеса за 15-20 стотинки.

    Ако „държавата“ не беше Мафия, а разумна стопанка, щеше да поеме грижата цената на тока да остане на равнището на производствената – и така щеше да привлече истински инвестиции от цял свят – а не западни и източни навляци барабар с препраните пари на червените прошляци, ограбили собствения си народ и връщащи се, за да го доунищожат (чии са, мислите, гигантските молове, никнещи като гъби след дъжд?).

    България щеше да направи огромен скок напред – със или без Европейски съюз – но дали такъв развой на събитията би се харесал на антихристите? Едва ли. И те го доказаха, довеждайки ни до:

    ГЕНОЦИД!

    ” БТК и ЕРП-тата са най-криминалните сделки в историята на приватизацията в България. Трудно е да се направи класация на грабежите, но бих споменал още два примера.

    Концесията за Софийска вода. В момента кубик вода от язовир Искър струва на концесионера 2 стотинки. Той го продава за 1,5 лв., при условие, че в София водата идва по гравитачен път, не се ползва електричество и т.н.”

    Проф.Янко Н. Янков-Вельовски е завел дело пред Европейския съд за правата на човека. Според него в заговора за грабежа, известен като „Софийска вода“, активно са се облажили такива мастити личности, като тогавашните Министър-председатели на Великобритания (Тони Блеър) и на България (Иван Костов).

    ”Още по-абсурдно, престъпно, е поведението на една Меглена Кунева като главен преговарящ. С нейно съдействие бяха закрити трети и четвърти енергоблок на АЕЦ “Козлодуй”, които произвеждаха енергия за под 2 стотинки киловата.

    И цялото й поведение беше с едничката цел да се осигури пазарът на румънската централа “Черна вода”, която е финансирана от банка “Париба”.

    Това е петата банка по големина в света. Много малко хора знаят, че там работи и Милко Ковачев, но той е дребна фигура в сравнение с Меглена Кунева.

    Тя е член на УС на борда, това е най-висшата длъжност в банката с няколкостотин хиляди евро възнаграждение на месец.

    Много странно е, че закриваш Козлодуй и осигуряваш печалбите на румънската централа да си продава тока на Балканите, с което пък осигуряваш печалбите на “Париба” и след като свършваш мандата си като еврокомисар, те назначават като висш член.

    Милко Ковачев също беше изтеглен на работа в чужбина, след като приватизира ЕРП-тата и след като “Париба” също беше консултант в случая.”

    Тъжно ми е да констатирам, че моя бивша студентка (Меглена Кунева) се е продала до такава степен на Мамона, от която няма начин за спасение.

    Докато не беше семейна, нейните мъжки приятели бяха обикновени юрисконсулти на скромна държавна служба. След сродяването й с комунистите Пръмови бацилът на „червения вятър“ явно е довял и вкуса към „финикийските знаци“ под „червения фенер“.

    Още повече, както разкрива доц.Христов, Скандалното е, че ЕС никога не е искал закриването на трети и четвърти блок… Тук нещата опират до национално предателство, каквото никъде – освен в територията на Мафията (страната България) – не прощават.

    -Parlez-vous francais? Знаете ли как се превежда „Париба“? „Paris-bas” означава „Долен Париж“.

    Нашите продажници (и продажнички) се оказаха по-долни и от долен Париж…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *