Home » Избрано

Схватка между Волен Сидеров и Корман Исмаилов прекъсна предаване на БНР

2011.05.22 Един коментар
Spread the love

Обзорното политическо предаване на БНР “Неделя 150” бе внезапно прекъснато заради схватка между лидера на “Атака” Волен Сидеров и изключения от ДПС депутат Корман Исмаилов.

Малко преди 11 ч. разговорът в ефир беше внезапно прекъснат и заменен с музика. “Такива циркове в студиото, каквито не съм виждал в последните 21 години”, обясни случилото се водещият Величко Конакчиев и го нарече “схватка”, но не даде подробности. По-късно редакторът на “Неделя 150” Владислав Прелезов обясни по БНТ, че е имало физически сблъсък. “За първи път виждам двама политици, които се бият в едно студио”, каза той. Прелезов уточни, че първи е посегнал Волен Сидеров. “След това Исмаилов отиде при него и му предложи да си стиснат ръцете. Двамата си стиснаха ръцете и после Сидеров напусна студиото”, добави той.

Малко по-късно Корман Исмаилов обясни в ефир, че Сидеров е станал от мястото си и го е нападнал. “Да идва тук при мен и да скача и да ме напада, не ми се е случвало. Нормално е хора да си изпускат нервите, но политиците трябва да се сдържат и да се стараят тяхната роля в обществото да изглажда напрежението, а не да го нагнетяват”, коментира той. “Сидеров използва думи, манипулира, но когато чуе контратези, скача и напада. А когато това пренесем на улицата, става опасно”, заяви още бившият лидер на младежкото ДПС, който сега е сред приближените на Касим Дал.

Сблъсъкът е бил предизвикан от снимка, която лидерът на “Атака” описа като доказателство за това, че тъкмо мюсюлманите са инспирирали насилието пред джамията в петък. По думите на Сидеров на нея ясно се вижда молещ се с нож. “Това не са молещи се, това са ислямисти. Те са провокатори, те нападнаха и започнаха да атакуват наши хора”, обясни лидерът на “Атака”. Той призова “да престанат да говорят лицемерите от политиката за етнически мир, когато в центъра на София има гнездо на ислямисти”. “Ще бъде късно, когато някой от тях взриви метрото в София. Нима не стана в Мадрид или в Лондон. Ислямският екстремизъм е опасност номер едно и който си затваря очите прави огромна грешка”, заяви още Сидеров.

Корман Исмаилов обаче го контрира, като заяви, че на снимката се виждат и много от хората на “Атака”, които нападат молещите си. Което очевидно не се хареса на Сидеров. Той се закани, че фактите около инцидента ще бъдат разяснени с видео по време на пресконференция на партията му в 13 ч. днес и тогава ще стане ясно кой всъщност е инспирирал насилието.

Водещият Величко Конакчиев на няколко пъти направи опит да успокои лидера на “Атака” и го помоли да не се отклонява от темата на зададените му въпроси. Сидеров обаче продължи да развива тезата си, като заяви, че нито в Джебел, нито на Демир баба теке, където полицията предотврати нов сблъсък между хората на Доган и Касим Дал, е имало атакисти. “Защо се бият тези хора? В тяхната същност е да налитат на бой. Ние видяхме едни озверени хора, които скочиха срещу нашите тонколони”, продължи Сидеров. Според него е нередно да няма нито един задържан от мюсюлманите, участвали в сблъсъка на джамията, след като бяха арестувани привърженици на “Атака”.

В “Фейсбук” вече има подписка с искане главният прокурор Борис Велчев да поиска имунитета на Волен Сидеров.

Източник: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=9233&sectionid=hotnews&id=0000140

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.