Home » Е-Списание

БТА организира Седма световна среща на българските медии

2011.03.22 Няма коментари
Spread the love

Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света организират Седмата световна среща на българските медии. Тя ще се проведе от 25 до 29 май 2011 г. в Холандия в партньорство с Холандската информационна агенция ANP.

BTA_7

Световна среща ще премине в градовете Хага, Амстердам и Хилверсум, а темата на форума ще е “Медии и пари”. Официален гост на събитието ще е външният министър Николай Младенов, а за да я открие в Хага ще престигне и премиерът Б.Борисов. На срещата се очакват представители на БГ медии от 40 държави.

Финансирането на вестниците, радиата и телевизиите, рекламата, авторското право и развитието на медийната инфратсруктура са само част от темите, които участниците ще обсъждат по време на отделните панели.

Избрахме Холандия заради лесния достъп, липсата на визи и сравнително голямата българска диаспора, която живее там, включително и голямото количество български студенти, посочи генералният директор на БТА Максим Минчев. Градчето Хилверсум пък е столица на медиите в Западна Европа – там се намират централите и редакциите на много вестници, телевизии и информационни сайтове, включително и на гиганти като немската RTL.

Идеята на седмата среща, както и на останалите досега, е наред с обсъждането на важни от дневния ред теми за медиите, да бъде промотирана България. Срещите се провеждат от 2005 г. Домакини са били градовете София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна и Бургас, Виена.  По традиция, още от първата среща, Eurochicago.com е сред поканените и тази година.

Източник: БТА


Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.