Home » Авторски страници

Читатели гласуват за «Българско събитие на годината в САЩ», без да се интересуват от наградите

2011.02.21 4 коментари
Spread the love

В средата на гласуването в конкурса за «Българско събитие на годината в САЩ’ 2010», организиран с подкрепата на посолството на Република България във Вашингтон и консулствата ни в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анжелис, редакторът на www.Eurochicago.com Петър Стаматов обобщава първите изводи. Ето заключенията му.

Големите медии действаха именно като големи
– и колкото парадоксално да звучи, именно те намериха най-много място на страниците или в емисиите си да разкажат за българските събития в САЩ и за конкурса. Не можем да не благодарим на Българското национално радио, което в четири различни предавания разказа за инициативата и за номинираните събития. БТА разпространи съобщение за конкурса и в платените, и в безплатните си емисии, активно се включи и БНТ. Големите частни медии и информационни агенции също информираха читателите си.
В резултат получихме предложения от
нови спонсори.

Наградите за догодина са осигурени, а вече ни предлагат многогодишно сътрудничество. Със задоволство разбираме, че явно сме уцелили формата на конкурса. Но все пак нещо важно не сме предвидили, и то е, че
читатели и гласуващи не се интересуват от… награди.

Дори лаптопът Lenovo 15.6” HD LED не ги вълнува! Гласуват единствено заради идеята. Ето няколко примери от пощата ни:
Петя Димитрова Цанева – директор на българско училище в Испания: «Имаме достатъчно компютри, моля ако на мен се падне наградата да я дадете на някой, който има по-голяма нужда.»
Христо Петров (Чикаго): «Гласувам за любимото училище, не ме включвайте в жребия.»
Николай Михайлов (пенсионер от София): «Макар и старичък, моят компютър ми върши работа.»

Резултатите от гласуването
на първите 150 човека показват, че само около 20% от тях са изпратили телефон, на който да ги открием какви са изискванията, за да получат награда. За всеки случай, отново ще напомним

условията на конкурса,
в който може да участвате независимо дали се намирате в Америка, в България или другаде.

Изберете “Българското събитие на годината в САЩ за 2010” от номинираните 10 измежду над 60 предложения. С един клик на мишката може да спечелите лаптоп – ако имате късмет при жребия. Ето какво трябва да направите:

1. Изберете събитие от специалната ни Анкета, която се вижда на всяка страница на нашия уебсайт (търсете я по-вдясно от центъра ). С компютърната мишка отбележете едно от 10-те събития и го потвърдете, натискайки бутона под анкетата Vote (Гласувай).
2. Изпратете на специалния ни за целта адрес на електронната поща
[email protected]
кратко съобщение кое събитие избрахте. В заглавието на имейла напишете номера на събитието–например “Za sabitie 8
Добавете име и фамилия и ваш телефон, на който ще ви се обадим, ако спечелите наградата.

Срокът за гласуване
ще приключи в края на месеца – в полунощ на 28 февруари 2011 година. Още информация за условията на конкурса може да намерите тук (линк).

Резултатите
«Българско събитие на годината в САЩ» ще бъде огласено на националния празник 3 март 2011 при вдигане на националния ни флаг в центъра на Чикаго (линк).

Приканваме
българските медии и интернет сайтове в Америка да подкрепят идеята на конкурса, която има за основна цел популяризиране на добрите български дела в САЩ. Открити сме за всякакви предложения за партньорство.

Предлагайте
на редакционния ни имейл още отсега събития за бъдещия конкурс за 2011 година.

Очакваме ви!

4 Comments »

 • Николай Бошнаков said:

  Уважаеми приятели противник съм на Миглена Кунева по четири основни договаряния за влизане в Евро съюза.1.Затваряне на 3 Атомни реактора от Козлодуй.2.Петдесет процента от Субсидията по Евро фондовете./за разлика от Полша 3.Липса изобщо подпомагане на Тютюнопроизводителите.4.Най висок акциз за авто горива в Е.С.Не случайно бе наречена Мис СИ/Да/Не отсоява никакви защитни позиции на Земеделското производство /Пример производсво на Домати България 400,000 тона Гърция 4,000,000,000 тона.Има и още доста утежняващи договаряние за подписване на Евро договора за присъединяване.

 • Pesho said:

  Priateli,
  Molia komentiraite otgovorite na Meglena Kuneva na vaprosi ot emigranti ne tuk kadeto sym vi nasochil pogreshka, a na slednia link:

  https://www.eurochicago.com/2011/08/meglena-kuneva-s-litse-kam-diasporata/

  S uvajenie i pojelania za uspeh,
  P.Stamatov

 • Kathy Dimitroff said:

  In Wikipedia I read that the brothers Cyril and Methodius, the founders of the Cyrillic alphabet were Greeks. Is this true? I always thought that they were Slavs from Solon.

 • тома said:

  Уважаеми,никога няма да гласувам

  за другарката Кунева-Пръмова.

  Ако аз сум в управленито на държавата,тя щеше да буде в затвора

  с раиран костюм,и от сутрин до вечер ще пище как предаде България

  при преговорите за влизане на държавата в ЕС.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.