Home » Избрано

Спаска Митрова получи най-после детето си

2011.02.23 2 коментари
Spread the love

Спаска Митрова спечели окончателно делото за родителските права върху дъщеря си Сузана, съобщи в кулоарите на парламента евродепутатът Димитър Стоянов.

Той коментира, че е получил информация от адвокат Петър Петров, осигурен от партия „Атака“ като допълнителен защитник при воденето на делата.

Апелативният съд в Македония е постановил решение, с което отхвърля жалбата срещу решението на Първоинстационния съд по делото за попечителство на Сузана, с което потвърждава решението на съда, който беше присъдил родителските права на Спаска Митрова.

Решението е окончателно, влиза в сила незабавно, ще има едно пътуване на г-жа Митрова и г-н Петров до Македония, в което ще се видят с господин Девая /македонския адвокат/ и ще бъдат обсъдени и предстоящите стъпки, които да се предприемат за вземането на детето, обясни Стоянов.

Спаска Митрова заяви, че няма да настоява да се забрани на бащата да вижда детето и той ще има право на срещи с дъщеря си. Желанието й е детето да живее заедно с нея в България, но това трябва да се уточни с македонските власти.

Миналата година Митрова стана сътрудник на Димитър Стоянов в Европейския парламент (ЕП). Преди това Митрова беше осъдена на девет месеца условна присъда за „клевета и обида“ на съдии, които гледаха процеса й за попечителство на детето й.

Те я осъдиха на три месеца затвор, след като беше обвинена, че ги е нарекла „удбаши“ по името, с което се наричат сътрудниците на сръбските тайни служби (УДБА), които са издевателствали над българите в Македония. Преди това Спаска Митрова загуби делото за попечителство на детето си.

Еврочикаго и комитет от българи също излезнаха с отворени писма в защита на Спаска Митрова (ЛИНК1 и ЛИНК2)

2 Comments »

 • Пламен Павлов said:

  Подкрепата на \"Еврочикаго\", на други български медии в чужбина, на Инициативният комитет от Чикаго, на мнозина сънародници от целия свят имаше сериозно въздействие върху македонските власти, независимо дали го признават или не. Дори да звучи гръмко, патетично и т.н., победата на Спаска се дължи и на световната българска солидарност!
  Поздрави на всички читатели и приятели на \"Еврочикаго\"!

 • Сотир Почков said:

  Браво, това е добре, но не се знае сега хитрите сърбомани и техните инсталации от УДБА и КОС в Македония какво още ще измислят.
  Не се радвайте преди време.
  Това е сръбски сценарий на УДБА и КОС от Белград.
  Македония е все още е под сръбска власт, под сръбско робство.
  Във и със Македония все още владеят сръбските тайни фашиститки служби УДБА и КОС и техните инсталации в съдилищата, полицията, местните власти и всички останали институции на законодателната и изпълнителната власт, каквито са и социалните служби в Гевгелия.
  Членовете на сръбските фашистички тайни служби и техните инсталации в Македония никога няма да се примирят да претърпят \"съдебна загуба\" от македонците, особено не от македонците с български староседелски етнически произход каква е г-жа Митрова.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.