Home » Избрано

СИМПАТИЗАНТ НА БСП ОСЪДИ ТРИ ПЪТИ КМЕТ СОЦИАЛИСТ

2011.02.23 Няма коментари
Spread the love

Ловчанлията Данчо Заверджиев може да поиска преспокойно да бъде вписан сред световните рекорди на Гинес, след като от началото на т.г. осъди за трети път местния кмет социалист Минчо Казанджиев заради отказ за достъп до информация.
53-годишният мъж е собственик на агенция за недвижими имоти, а наскоро бе отличен с грамота на Програма Достъп до информация в категория „гражданин, най-активно използвал правата си по ЗДOИ 2010“.

Според него и трите присъди срещу властник номер 1 на района са издадени от Административен съд – Ловеч. Първата отменя решение на Казанджиев да се откаже на Данчо Заверджиев информация за сключването на договор между общината и „Пирс-Д“ ООД – Пловдив за ремонта на ловешкия Домашен социален патронаж. Втората присъда окачествява като незаконосъобразно решението на кмета да откаже на ищеца информация за договор за започналото мащабно обновяване на инфраструктурата на областния център, а третото задължава управника да съобщи на упорития си съдник работното време на ловешко питейно заведение.

„Някои ме обвиняват, че съм поръчково момче на ГЕРБ заради делата ми срещу кмета. Тъкмо обратното. Аз съм симпатизант на БСП и съм гласувал за Казанджиев, но именно по тези причини държа администрацията му да работи според закона“, коментира още Заверджиев, сред чиито любими афоризми е и „Добре съм, щом ви дразня“.

Гергана Димитрова, БЛИЦ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.