Home » Избрано

Двойките се карат 312 пъти в годината

2011.01.19 2 коментари
Spread the love

Дребните скандали обаче могат да се превърнат в толкова сериозни, че за всеки пети британец са причина за раздяла.

Двойките се карат 312 пъти в годината, най-често за незначителни неща, като оставяне на мокри кърпи на леглото или честата смяна на каналите, установили учените.

Тези малки дразнещи навици обаче може да се превърнат в толкова сериозен проблем, че за един на всеки пет британци те са станали причина за раздяла.

Най-вероятно е двойките да се карат в четвъртък.

Според изследването жените се дразнят повече от навиците на партньора си, отколкото мъжете.

Дамите биха се подразнили, ако партньорът им е забравил да смени тоалетната хартия, да изгаси лампата, да вдигне капака на тоалетната чиния, често сменя каналите или запушва мивката.

Но мъжете също не са имунизирани срещу раздразнение.

Те излизат извън нерви, когато партньорката им отделя прекалено много време на това да избере какво да облече, оставя мръсни чаши в къщата, гледа сапунени сериали или ги кара да вършат домакинска работа.

Данните са резултат от изследване сред 3000 души.

Въпреки че мъжете са по-спокойният пол, по-вероятно е именно те да прекратят връзката заради отегчителните навици на партньорката си.

vesti.bg

2 Comments »

  • Марияна said:

    Психолози са установили, че начинът, по който двойките запомнят последния си спор, може да стане причина за повече противоречия от самия спор.

  • Красимира said:

    Според проучвания партньорите спорят за различни неща средно 40 минути на ден. Най-честият повод за скандал са разхвърляните из цялата къща дрехи.
    Друга причина за за караница е, че и мъжете и жените използват служебната си заетост като извинение да не се занимават с домакинска работа.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.