Home » Е-Списание

ПРАЩАТ БОЙКО БОРИСОВ НА СЪД ЗАРАДИ ТОДОР ЖИВКОВ

2010.12.12 5 коментара
Spread the love

Бивши политзатворници настръхнаха срещу хвалбите към соцпостиженията

12.12.2010

Преди час завърши пренскоференция с участието на автентични участници в борбата срещу комунизма, които макар и първоначално поканени, не пътуваха до Брюксел през ноември да представят българската съпротива срещу Живковския режим.

Иск срещу министър-председателя Бойко Борисов е внесъл във Върховния административен съд проф. Янко Янков, член на Инициативния комитет на бившите политически затворници и участници в съпротивителната борба срещу диктатурата на БКП. Според ищеца изразената от премиера надежда за постигане на поне една стотна от направеното от Тодор Живков представляват “самопризнание на рецидивен престъпник, който ще извърши престъпления”.

Друг член на комитета на политзатворниците – Николай Ганев, определя изразяването на Бойко Борисов като думи на комунистически популист. Пренебрегвайки инфраструктурния контекст на изказването, Ганев пита: “Какво от направеното от Живков би искал да постигне премиерът – концлагерите, затворниците или възродителния процес?”

Членовете на комитета негодуват от организираната от ГЕРБ конференция в ЕП по проблемите на репресираните, която определят като бутафорна. Те изразяват недоволство от подбора на делегацията за форума. По думите им евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев е събрал автобиографиите на 100-ина антикомунисти, които е предоставил на разузнавателните служби и в крайна сметка сред избраните е била “шутката” Екатерина Бончева. (По информация на СофияПрес, БЛИЦ и Еврочикаго. Видеорепортав на ТВ СКАТ от пресконференцията може да видите тук -линк. )
Boiko_Todor

5 коментара »

 • kalina said:

  Браво на проф.Янков!!!
  Преди го вкарваха в затвора, сега му натрошиха ребрата и по болници го пратиха, но не се отказва този човек.
  Ама като си отидат от този свят и тези последните, тогава какво…

 • azat said:

  Video

 • Диляна said:

  Иск срещу премиера Бойко Борисов е заведен във ВАС заради реабилитиране на тоталитарния режим.
  Визират се изказванията му, че би бил доволен, ако постигне една стотна от направеното от Тодор Живков.

  Искът е внесен на 7 декември от Янко Янков, член на Инициативния комитет на бившите политически затворници и участници в съпротивителната борба срещу диктатурата на БКП.

  Според Янков става дума за самопризнание на рецидивен престъпник, който ще извърши престъпления – още по-мащабни от тези на Тодор Живков.

  Друг член на комитета – Николай Ганев, определи преценката на премиера за тоталитарния лидер като изказване на комунистически популист.

  Той попита какво от направеното от Живков би искал да постигне Борисов – концлагерите, затворниците или възродителния процес.

  Членовете на комитета са категорични че създадената от комунистическия режим Държавна сигурност все още влияе върху живота на хората в България. По думите им, едрият бизнес и банкерите са под контрола на бившите офицери от ДС, а българските съдии са „ченгеджийско-мафиотски наложници”.

  Според репресираните от комунистическия режим трябва да бъде търсена наказателна репараторна отговорност не само за престъпленията, извършени от 1944 до 1989 г, но за престъпленията на създадения от комунизма репресивен апарат до наши дни.

  Бившите политзатворници сравниха комунистическото управление със средновековната инквизиция.

  Според тях трябва да се закрие Комисията по досиетата, тъй като от нея няма полза. Те напомниха, че след като се разбрало, че държавният глава е бил агент на ДС, това не е попречило на „три милиона идиоти” да гласуват за него.

  От инициативния комитет на бившите политически затворници искат също да се потърси отговорност за насилието върху малцинствата, както и морална отговорност на вербуването на агенти за ДС.

  Членовете на комитета изразиха негодувание от организираната от ГЕРБ конференция в ЕП по проблемите на репресираните, която определиха като бутафорна.

  Диляна Панайотова

 • Nik said:

  Диляна Панайотова:

  Членовете на комитета са категорични че създадената от комунистическия режим Държавна сигурност все още влияе върху живота на хората в България. По думите им, едрият бизнес и банкерите са под контрола на бившите офицери от ДС, а българските съдии са „ченгеджийско-мафиотски наложници“.

  Според тях трябва да се закрие Комисията по досиетата, тъй като от нея няма полза. Те напомниха, че след като се разбрало, че държавният глава е бил агент на ДС, това не е попречило на „три милиона идиоти“ да гласуват за него.

  Въпросната Комисия (по досиетата) е създадена от другарите (червени, сини, жълти, зелени, и пр., и пр., и пр.), за да отклонява вниманието на българите от истинските престъпници и техните действителни престъпления, хвърляйки на поруганието на тълпата техните жертви (вижте разказаното от Николай Галев: http://www.skat.bg/videos/10-12/news_10-12-12_3.wmv ).

  Тази стратегия на другарите е дълбоко промислена, психологически обоснована, конспиративно разчетена върху животинската страна на умонастроението на демоса. Още от римско време тълпата се е възторгвала от жестокото умъртвяване на християните, разкъсвани от дивите зверове на арените на езическите амфитеатри (това е архетипът на себеуподобяването, когато простакът се самоидентифицира със звяра на арената).

  Така, вместо престъпниците да понесат заслужено наказание (както и до ден-днешен става с нацистите), същите престъпници организираха и внедриха в обществен оборот темата за “досиетата”, които се изваждат периодично и съответно отстраняват от политическата сцена станалите вече ненужни (или неудобни) “клеветници”, “агенти”, “служители” – в повечето случаи отказали да служат на престъпните им намерения.

  Това, което е трябвало да бъде направено още преди двадесет години, но не беше сторено (поради гореизброените причини), проф.Янко Н. Янков-Вельовски го каза от трибуната на Великото Народно събрание:

  Да се разсекретят ВСИЧКИ досиета на репресивните служби и ЛИЦАТА, извършили ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, да понесат предвидените от ПРАВОТО последствия (НАКАЗАНИЯ).

  Разбира се, нищо подобно другарите не позволиха да се случи. Затова и до днес ни управляват те; затова България вече е само география; затова сме последни в Европа и “делим мегдан” с най-изостаналите африкански и азиатски страни; затова над една четвърт от населението се изсели навън от родните граници.

  ГЕНОЦИД? ГЕН-О-ЦИД! ГЕЕНО-ЦИД…

 • fuks said:

  Не е зле да се знае, че преди 09.09.1944год. България беше нормална страна с нормално развиваща се икономика, с водещи отрасли, като например селското стопанство. Лева имаше златно покритие и беше конвертируем. Комунистите с кръв и репресии деформираха родината ни, като я превърнаха в дива прерия в която само те ловуват.
  Неграмотните и полуграмотни селяни, които наводниха градовете и се превърнаха в ненужни администратори, трябва да се върнат обратно и да се заемат с това, което могат. Пример да даде Гоце Първанов, като спре да маха гащи из президентството и си иде у пернишко и се заеме с въгледобив. Така ще бъде по-полезен. Това се отнася и за тия 240 свински черва дето се мотаят из ПАРЛАМЕНТА.
  Трябва да се построят нови модерни затвори (за да не се нарушават правата на новодомците) и да се вкарат вътре (до края на живота си) всички “прерии ни ловци”. Но не да лежат, а да работят по 16 часа, за да възстановят това, което са разрушили, а откраднатото от тия апаши, да се конфискува. С предимство да се ползват участниците (все още живи) във всичките предателски правителства след войната (министри, президенти, партийни и профсъюзни лидери и функционери и всякаква подобна продажна паплач) – ГЛАВНИ ВИНОВНИЦИ ЗА ТОТАЛНАТА РАЗРУХА НА СТРАНАТА!!! Ако това стане, може би след 50-60год. България ще се върне на изходни позиции. Иначе в скоро време ще се „радваме” на светлото бъдеще на БУЛГАРИСТАН.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.