Home » Авторски страници

Иво Инджев – човек на годината в годината на тигъра!

2010.12.12 Няма коментари
Spread the love

Автор: ИВО ИНДЖЕВ

“На церемонията бе обявен и носителят на „Наградата на публиката” – събралият най-много гласове при онлайн гласуването на сайта humanoftheyear.org. Това е журналистът Иво Инджев. Той беше номиниран от четирима, със следните мотиви: „Иво Инджев е смел, защото да пишеш за грозното в България днес се иска смелост. Още по-голяма смелост се иска да стърчиш самотно, нищо, че наоколо само превити гръбнаци се виждат”; „Защото медиите в България не играят ролята си на четвърта власт, хора като Иво Инджев, които не се боят да дават критично мнение и вършат работата си на журналист, както деонтологията го изисква, тези хора са рядкост в България и трябва да се подкрепят”. Иво Инджев събра 1486 гласа.”

Това е информацията в сайта на Българския хелзинкски комитет (БХК), която “очаква” моят коментар. Ето го:

Благодаря!

Останалото го казах на церемонията по връчването на наградата и дори по БНТ в новото предаване “Малки истории” днес, ден след награждаването. А то в резюме е:

Лично за мен наградата е признание. При това е безценно, защото отразява гласуването на огромно жури. Това е “Пулицърът” на моята 30 годишна кариера в журналистиката.

За българското общество обаче, ако оставим настрана положителният факт, че го има и го прави видимо ( въпреки всичко), награждаването на един журналист за правозащитна дейност поради това, че просто се опитва да си върши работата, е тревожен сигнал.

Но тъй като наистина вярвам, че претенцията на един човек да е сериозен означава да не се взима прекалено насериозно, добавям и един каламбур като автошарж:

Станах “Човек на годината” в Годината на тигъра и според същия “тигърски” календар съм овца от зодията овен! Такова животно “нема”!

Източник: http://ivo.bg/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.