2022-05-18

3 thoughts on “Уродливите къртици на българския преход – статия първа

 1. Босия: Готвят убийството на Филчев, свалят Първанов от власт

  автор: Калина Георгиева

  Никола Филчев и Трактора ще бъдат убити. Това ще доведе до политическа криза, след която парламентът ще бъде разпуснат, а президентът Първанов – свален от власт. Това каза пред Frognews.bg дисидентът Николай Колев – Босия.

  Според него бившият главен прокурор Никола Филчев ще бъде арестуван, а освен него зад решетките ще попаднат Гълъбин Георгиев и Филко Славов. Босия стига до заключението след думите на Цветан Цветанов, който призна, че Филчев е поръчвал убийства, а хора на Трактора са ги изпълнявали. Според Босия в престъпната схема е замесен и бившият министър на вътрешните работи Георги Петкaнов.

  Той е категоричен, че във веригата участват много хора, тъй като едно убийство на човек, свързан с властовите ресурси, какъвто е прокурорът Колев, нещата стават съвсем други. Според Босия има три двойки, които са участвали в проследяването и убийството. Трябва да подчертаем и факта, че на следващия ден има извършено още едно убийство – това на Димов, който е бил психолог на баретите и който е станал свидетел на проследяването на прокурора Колев пред дома му. Също така става дума за още няколко убийства, които евентуално ще лъснат – като това на Кристиан Маслев на Натурела, в което най-вероятно Трактора също е включен. Но щом се казва в открит текст и от Бойко Борисов, и от Цветанов, значи е подготвена вече операцията.

  Филчев вчера доброволно е бил в следствието, а оттук нататък нещата толкова се динамизираха, че просто очаквам да има бързо решение и някои сили ще подготвят спешно убийствата на няколко човека – на Филчев, на Трактора и на Гълъбин Георгиев, който е прекият физически убиец. В противен случай разкриването на това убийство и на ямболската адвокатка ще доведе до един властови срив в политическите партии. В един момент и президентът ще трябва да си подаде оставката и да бъде изхвърлен, а Народното събрание – разпуснато. Разкриването на серия от убийства може да доведе до тежка политическа криза, което аз смятам, че ако се случи, ще е очистително и ще бъде добре за страната. Да не говорим, че в България на практика няма политически партии, а едни търговски дружества, които нямат нищо общо с политиката, коментира Босия.

  http://frognews.bg

 2. Филчев убил Надежда заради $2 милиона

  Това разкрива ексшефът на моряшкия синдикат Пламен Симов; Георгиева била вербувана от Алексей Петров да следи Филчев и да събира компромати срещу него. Ексглавният прокурор пък спретна два дипломатически скандала за час.

  Бившият главен прокурор Никола Филчев е убил ямболската адвокатка Надежда Георгиева, защото го записала как иска 2 милиона долара подкуп, пише вестник Монитор. Това сензационно разкри пред „Монитор” бившият шеф на моряшкия синдикат Пламен Симов. Според него Георгиева била вербувана от Алексей Петров да следи Филчев и да събира компромати срещу него. Заради това юристката записвала всичките си разговори с бившия главен прокурор. На един от тях Филчев си искал подкуп от 2 млн. долара, за да спре разследване за незаконната приватизация на дружеството „Океански риболов”. Скандалната сделка е и в основата на убийството на прокурора Николай Колев, обясни още Пламен Симов.

  „Николай Колев беше убит по поръчка на Филчев заради готовността му да представи във ВСС документи за присвояване на имущество за близо $300 млн. Филчев не само че не разпореди разследване на сделката, но започна да ме преследва. Дадох цялата документация на Колев и той реши, че ще я внесе във ВСС и ще поиска сваляне на имунитета на Филчев”, разказа още бившият шеф на моряшкия синдикат. Той допълни, че в деня на убийството на Колев двамата са имали среща, която е била записана от барети. СРС-тата може би са ускорили поръчката за убийството на Колев, обясни Симов. Според него заради документите за „Океански риболов” ден след смъртта на прокурора е бил „самоубит” и командосът Владимир Димов, който е бил близък на Колев и е съхранявал част от документите му.

  Междувременно само за час Филчев успя да спретне два дипломатически скандала. След като във вторник МВР шефът Цветан Цветанов обяви, че ексобвинител №1 се проверява за поръчителство на убийствата на прокурора Николай Колев и на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, вчера Филчев успя да обиколи БНТ, bTV и Нова тв.

  В изявленията си Филчев се изкара жертва на американски заговор, като обвини Цветанов, че изпълнявал сценарий. На въпрос защо мисли така, изтърси: „Неведнъж служители на това посолство са се опитвали да ме злепоставят.” След това пък на въпрос за злополучно приключилия му посланически мандат в Казахстан заяви: „Това е традиционно място за заточение в Азия.” Допълни обаче, че приел дипломатическия пост, защото за него тази позиция била „висока чест”. Филчев изкара в азиатската държава малко повече от 2 години и в крайна сметка мандатът му бе прекратен по негово желание. Престоят му там пък бе свързан с поредица скандали, тъй като изчезваше от мисията без обяснения и позволение. „Нашата страна не дирижира никаква кампания срещу бившия главен прокурор.

  От вас очакваме да видим всички факти свързани с Филчев”, категоричен беше американският посланик Джеймс Уорлик. МВР шефът Цветан Цветанов пък подчерта, че обявената от него връзка между двете убийства и Никола Филчев е една от хипотезите, по които се работи. „Просто проверяваме възможните версии. В противен случай в обществото остава усещането, че правоохранителната система не работи достатъчно”, подчерта вътрешният министър. Цветанов посочи, че за това се изисква политическа воля, каквато кабинетът има. (Монитор).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *