2024-03-28

3 thoughts on “Протест в София “Не искаме Путинска България”

  1. Протестиращи: Не искаме Путинска България

    Не искаме Путинска България, заявиха членове на Асоциацията на свободно слово „Анна Политковская“, събрали се пред Дома на Москва в София, за да отбележат четири години от убийството на журналистката, предаде на БГНЕС.

    Становището им е аналог на заглавието на книгата на Политковская „Путинска Русия“. Членовете на сдружението запалиха свещи в памет на руската журналистка.

    Те носеха със себе си снимка от срещата на премиера Бойко Борисов с руския му колега Владимир Путин с надпис „Путинска България“.

    Анна Политковская е ярък борец за разкриване на Путинската контролирана демокрация, отбеляза Петър Пенчев, член на обществения съвет на асоциацията. Той изрази недоволството си от осъществаването трите енергийни проекта, започнати от предишния кабинет.

    Независимо кой журналист какво обслужва върху него не може да се посегне. За мен Анна Политковская е символ на свободата на словото, заяви Николай Говедаров, който е член на асоциацията.

    Стигнахме до тук, защото зависимите медии извадиха политически играчи, които ни доведоха до състояние да нямаме свобода да търсим правата си. Не мисля, че ще има свободни медии в България, защото те имат собственици. Ние сме една унищожена демокрация, твърди той.

    БГНЕС припомня, че Анна Политковская, която беше открит критик на Кремъл и работеше за в. „Новая Газета“, беше застреляна на входа на апартамента си в центъра на Москва на 7 октомври 2006 г.

  2. Защо си съгласен! Я нашите да гледат и да се учат от руските курв… пардон студентки и политици:

    Руски студентки поздравиха Путин по бельо

    Московски красавици позираха по бельо за календар, посветен на руския премиер Владимир Путин, съобщава британският в. \"Дейли телеграф\".

    Младите дами, които са студентки по журналистика в Московския университет, се разсъблекли за календара по повод рождения ден на Путин, който е днес. Руският премиер навършва 58 години.

    На заглавната страница на календара е изписано: \"Владимир Владимирович, обичаме те. Честит Рожден Ден!\"

    Една от участничките във фотосесията, студентката Лена Горностаева, позираща на страницата за месец март на календара, честити на премиера рождения ден с посланието: \"Ти изгаси горските пожари, но аз продължавам да горя\".

    Говорителката на факултета по журналистика към Московския университет Лариса Бакулина потвърди, че момичетата от календара са студентки в това учебно заведение.

    Петдесет хиляди копия от календара вече бяха пуснати в продажба в Москва. Бройката от него струва 260 рубли (8,71 долара).

    Момичетата са позирали за календара безплатно.

    Според неговия създател, издателя Владимир Табак идеята цели да покаже, че моделите, позирали за календара, не са просто красавици, а млади жени с изградени политически убеждения.

  3. Съгласен съм и подкрепям инициативата. Аман от Путинщина, Ка-Ге-Бе истории и тям подобни. Аман от руски подлоги в България. Да си ходят в Русия, а ако искат може и в Сибир. Да не забравят да вземат със себе си Гоце, Р. Овч., Боко Тиквата и цялото му правителство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *