Home » Избрано

Днес е празникът на София

2010.09.17 Един коментар
Spread the love

София означава мъдрост. Мъдрост, която не говори, защото знае, вижда и помага. Тя черпи силата си от вярата, надеждата и любовта. И ги дарява на света. Мъдростта има своите многобройни превъплъщения в древни и съвременни философии и религии.
С решение на Общинския съвет от 25 март 1992 г. църковният празник на Мчци София, Вяра, Надежда и Любов се определя като празник на града. Съгласно Наредба за символиката и отличията на Столична община, приета с Решение 23/20 декември 2007 г., в Деня на София се провежда тържествена сесия на Столичния общински съвет, на която се връчват отличията на Столична община. Пред църковния храм “Св. София” се провежда тържествена церемония, посветена на Деня на София.

В столицата на България мъдростта е издигната на пиедестал в центъра на града със своите символи – лавровия венец, совата и красотата. Безмълвната Света София на големия български скулптор Георги Чапкънов е едно от всевиждащите очи на хилядолетния град. Днес – 17 септември 2010 г. столицата на България чества за пореден път своя празник – на Света София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов.
София /КРОСС/

Честит празник на всички столичани и на всички именници!

One Comment »

  • Pesho said:

    Изявлението на Мария Бояджийска – заместник-кмет “Зелена система, екология и земеползване” за КРОСС:
    София ще отпразнува своя празник с богата културна програма. Надявам се всички да почетат празника. Пожелавам на софиянци да са живи и здрави. Както всеки голям град обаче и София има много и различни проблеми, които общината решава.Тази година имаме много активна инвестиционна програма, която въпреки кризата ще се опитаме да продължим да реализираме. Инвестиционната програма на София решава проблемите на града – това са парите на столичани. Проблемите с отпадъците и транспорта са основни за столицата. В момента се изгражда канализацията, водопроводната система на града се разширява, а основните булеварди и трасета се ремонтират.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.