Home » Избрано

БОЙКО В САЩ: ВЪПРЕКИ КРИЗАТА, ДАДОХМЕ ПАРИ ЗА УЧИЛИЩАТА В ЧУЖБИНА

2010.09.20 Няма коментари
Spread the love

„Правителството изплати всички средства, необходими за издръжката на българските държавни училища зад граница, въпреки финансовата и икономическата криза”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на новата учебна година в двете училища към Генералното консулство на Република България в Ню Йорк – „Христо Ботев” и „Гергана”, съобщиха от правителствената информационна служба.
„Благодаря ви, че пазите българското и българщината и не се откъсвате от корените си”, се обърна премиерът към присъстващите на церемонията ученици, родители и гости.
Министър-председателят е на едноседмична работна визита в Ню Йорк, САЩ. По-късно предстои среща на Бойко Борисов с председателя на 65-та сесия на Общото събрание на ООН и бивш президент на Швейцария Джоузеф Дейс.

В рамките на визитата си в Ню Йорк министър-председателят ще проведе срещи и с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, с министър-председателя на Китай и с лидерите на балканските страни. Премиерът ще разговаря и с представители на еврейски организации в САЩ.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.