2024-03-28

1 thought on “Злокачествената патология

  1. ГРЕШКАТА НА ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРИТЕ

    Ислямо-левичарският сайт WikiLeaks публикува през април т.г. 17-минутен видео клип за убийството в Багдад на цивилни и журналисти от Ройтерс от американски войници в хеликоптер. Два милиона души, които гледаха клипа с право бяха възмутени и ужасени. Възмутените и ужасените, обаче, не обърнаха внимание, че WikiLeaks публикува, бързо свали и после отново качи на сайта си /!/цялата, 38-минутна, нередактирана версия на клипа. Целта беше ясна – да бъдат объркани милионите зрители, защото от нередактираната версия стана ясно, че стрелбата от хеликоптера е вследствие на сражение между войниците и терористи на същото място. В резултат, именно редактираната версия на клипа беше гледана от несравнимо повече хора, отколкто нередактираната. Възмутените и ужасените също не забелязаха, че сред цивилните има няколко тежко въоръжени мъже. Възмутените и ужасените не обърнаха внимание на внушението на WikiLeaks, че убийството е извършено нарочно от американците, което, естествено не е вярно. Зрителите на клипа не разбраха, че всъщност целта на ислямо-левичарския сайт е да помогне на терористите и да навреди на американската армия в Ирак.

    Преди няколко дни WikiLeaks публикува десетки хиляди документи за войната в Афганистан през последните години. В тях се описват връзките на талибаните с пакистанските секретни служби, подробности за бойните планове на американската армия, списъци с афганистански информатори за армията и врагове на талибаните Това предизвика протест от американското правителство, което заяви, че публикуването на документите застрашава живота на американските войници и тайните им информатори. Тази несъмнена истина, обаче не попречи на „Ню Йорк таймс” „Гардиън” и „Шпигел” позорно и безотговорно да обнародват част от документите, които вероятно вече са причинили смъртта на американци и техни афганистански съюзници. Българските медии, почти всички леви и претъпкани с бивши комунисти и агенти на държавна сигурност, както и с наследници на комунистически семейства, не криещи левите си убеждения, папагалски заповтаряха за „истината” за войната в Афганистан.

    Julian Assange, ръководител на WikiLeaks отрече, че документите са опасни за живота на американските войници, което е нелепо, защото той не е военен специалист и няма как да бъде сигурен в това. Но той каза нещо любопитно – преди публикацията предложил на Белия дом, чрез „Ню Йорк таймс”, да се срещнат и да обсъдят предстоящото обнародване на документите. Предложението, потвърдено от Белия дом, останало без отговор. В случая решението на американското правителство е правилно, тъй като преговори с ислямо-левичари са недопустими, както и преговорите с терористи. Целта на WikiLeaks при публикацията на документите е съвършено ясна – да помогне на талибаните, Ал Кайда и джихадистите и да попречи на американската армия да победи терористите. Сигурно сега водачите на талибаните ликуват и планират нов терор въз основа на документите. Assange обяви че целта му да е помага на невинните и „да мачка гадовете”. Тъй като пред „гадовете” нямаше определения като „американски” или „западни”, реших, че може би в WikiLeaks има тайни документи за убийствата, например на Анна Политковская, Наталия Естемирова, Александър Литвиненко. Предположих, че в сайта се разобличават и руската армия и тайни служби. Несъмнено руските дисиденти биха изпратили интересна информация за тези убийства на един толкова популярен сайт, като WikiLeaks. Но в сайта няма нищо подобно, което предизвиква определени заключения за пристрастията му. Да си представим, обаче, че все пак Assange и хората му, обладани от желание за справедливост, каквато твърдят, че искат, изпратят тайни данни на „Ал Джазира” за зверствата на ислямистите в Ирак и Афганистан. За колко време главата на Assange ще остане на раменете му? Но сега не го грози никаква опасност, поради една проста причина. Животът на Assange и сътрудниците му се пази от западната демокрация, която те за благодарност нападат и рушат.

    Публикуването на тази информация поразително напомня за един отдавнашен ход на световната левица – огласяването на секретните Pentagon Papers за войната във Виетнам, предоставени от Daniel Ellsberg на „Ню Йоркс таймс” /1971/. Този случай беше благословия за комунистическата пропаганда в Източна Европа и СССР. Тогава световната левица оказа неоценима помощ на съветския блок, застраши американските войници във Виетнам и помогна на Виетконг /комунистическата армия на Южен Виетнам/.

    Повечето от анализаторите заявиха, че в документите за Афганистан няма нищо ново. Това не е съвсем вярно. В документите има факти за нещо малко известно – връзката и сътрудничеството на талибаните с правителството на Иран. /През 1999г. талибаните, тогава на власт в Афганистан, убиха девет ирански дипломати и двете страни бяха на ръба на войната. Но след 11 септември 2001, въпреки верските различия /сунити-шиити/, талибаните и иранците се съюзиха/. Ето примери в документите: Революционната гвардия на Иран през 2005 изпраща 200 хил. долара на талибанската терористична група Hezb-e-Islami-Gulbuddin (HIG). От документите става ясно, че иранското правителство плаща на талибаните 1740 долара за всеки убит американски войник и 3841 долара за всеки убит висш афганистански държавен служител! В документите пише, че от юни 2006, Иран редовно снабдява талибаните с оръжия, а ирански агенти ги обучават на терор. Пак там се споменават имената на двама такива ирански агенти, после се съобщава, че през март 2009 от Иран в Афганистан били изпратени 100 обучени терористи-самоубийци, и пр. и пр.

    Едно от най-коварните политически действия на Иран е вбиването на клин между САЩ и Афганистан. Режимът на моллите от една страна помага активно на враговете на афганистанското правителство и в същото време официално се опитва да разруши съюза на страната с Америка. Именно това беше целта на сензационното посещение на иранския президент в Кабул през март т.г.

    Точно тук е голямата грешка на ислямо-левичарите от WikiLeaks – те неволно, невнимателно изложиха на световен показ лицемерието на Иран и така най-вероятно ще попречат на Ахмадинеджад да скара Кабул и Вашингтон!

    Но всеки непредубеден наблюдател няма да сгреши в следното: на планетата няма мракобесен режим или терористично движение, на които ислямо-левичарите да не искат да помогнат.

    http://tull.blog.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *