Home » Избрано

Волен Сидеров може да е бил “зависим от народната милиция”

2010.08.27 Няма коментари
Spread the love

Лидерът на партия “Атака” и ротационен председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Волен Сидеров преди промените през 1989 г. “е бил зависим от народната милиция”.

Такова съмнение изрази в петък бившият шеф на контраразузнаването и ексдепутат Атанас Атанасов от ДСБ, цитиран от Медиапул.

Подозрението си Атанасов обясни с това, че преди демократичните промени срещу Сидеров се е водило разследване за изнудване.

През 1984 г. следствието е приключило с обвинително постановление и препоръка материалите да се предадат на прокуратурата за започване на съдебно дело.

Атанасов показа копие от заключението на следователя, но каза, че няма данни подобно дело да е влизало в съда. Атанасов добави, че преди промените, лицата, които бъдат освободени от наказателна отговорност, са натоварвани с други отговорности – например сътрудничество за народната милиция,

Председателят на столичната организация на ДСБ добави, че ще поиска от министър Цветан Цветанов да се направи справка по случая.

Атанасов смята, че при това положение Волен Сидеров не трябва да оглавява комисията за контрол на ДАНС да има достъп до класифицирана информация с гриф “строго секретно”.

Засега няма реакция нито от министър Цветанов, нито от Волен Сидеров, който е най-лоялният съюзник на ГЕРБ в парламента.

http://kafene.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.