Home » Избрано

Тайна сделка на Бойко и Първанов заподозря СДС

2010.08.19 Няма коментари
Spread the love

.Затоплянето на отношенията между президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов разтревожи СДС.

Пред “24 часа” синият лидер Мартин Димитров заподозря, че това се дължи на тайна договорка между двамата, а залогът са АЕЦ “Белене” и другите руски енергийни проекти.”В пространно интервю единственото нещо, за което Първанов хвали кабинета, са тези проекти, които той защитава вече истерично”, възмути се Димитров.Става дума за интервюто на президента пред “24 часа” в броя от понеделник. Тогава държавният глава призна, че се чува често с Бойко Борисов, диалогът им е интензивен и острият тон е останал назад във времето.Тревогата на сините е да не би зад това да се крият тайни отстъпки от страна на правителството за строителството на АЕЦ “Белене”.”Премиерът е подложен на огромен натиск за това и от руска страна, и от страна на президента. За пореден път го призоваваме да не се поддава, защото той е неизгоден за България”, отсече Димитров.Дали вече има тайна договорка между президент и премиер, щяло да стане ясно съвсем скоро. “През септември предстои много сериозно плащане от 280 млн. евро за “Белене”. Тези пари ги няма в бюджета. Ако правителството ги плати, значи са се предали”, обясни синият шеф.По думите му руснаците много държат да имат атомна централа в страна от Европейския съюз, построена именно сега. Това щяло да гарантира международна легитимация на проектите. Димитров разкритикува Борисов, че така и не успял да осигури публичност на енергийните преговори с Русия и това оставило сянка на съмнение за договореното.”СДС ще продължи да бъде яростна опозиция на подобни неизгодни проекти”, заречесе синият шеф.Не липса на мощности, а стара и амортизирана електропреносна мрежа е причината за авариите по морето, отхвърли Мартин Димитров и тези аргументи за нуждата от допълнителни енергоизточници.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.