Home » Избрано

Шкумбата тръгва на курс за консули

2010.08.31 Няма коментари
Spread the love

Димитър Туджаров-Шкумбата усилено се подготвя за дипломатическа служба и в началото на септември се очаква да посети курса за консули, организиран от Дипломатическия институт в МВнР, довериха от Външно. Въпреки че министър Николай Младенов все още не е подписал заповедта за назначението му, няма никакво съмнение за скорошното му заминаване в Чикаго. Практиката била това да става в последния момент, обикновено два-три дни преди отпътуването. Известният комик започнал подготовката си още в края на юли и използвал август, за да обиколи по график дирекциите във ведомството и да мине инструктаж. Заради отпуските обаче подготовката му ще продължи и през септември.

Шкумбата вече е получил базисни знания за софтуерната система на Външно, научил се е да борави с визовата система, макар че US гражданите пътуват у нас без виза, инструктиран е и как да пише преглед на печата и прессъобщение.

Решението на атестационната комисия на МВнР от юли за изпращането на Димитър Туджаров-Шкумбата в генералното ни консулство в Чикаго бе пазено до последно в тайна. След като гръмна скандалът, от министерството отказаха да обяснят с какви мотиви пращат разказвача на вицове от времето на соца в дипломатическата ни мисия. Премиерът Бойко Борисов обаче лично се застъпи за него, като обясни, че “капацитетът му е далеч над този на редица дипломати, назначавани през последните години”. Според Борисов имитаторът на Тодор Живков си изкарвал парите с талант и ще се справи добре.

Наделина Анева /Segabg.com/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.