Home » Избрано

ИВО ПРОКОПИЕВ ще живее в чужбина

2010.08.12 Няма коментари
Spread the love

Съиздателят на вестниците “Дневник” и “Капитал” и основен акционер в “Алфа финанс холдинг” Иво Прокопиев отива да живее в чужбина, съобщи той за “24 часа”.

“Семейството ми се мести и аз отивам с него. Това е нормално лично решение. Бизнесът ми остава в България. Ще пътувам между новия си дом и София, за да го управлявам”, поясни Прокопиев.

39-годишният бизнесмен е председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и зам.-председател на Съюза на издателите в България. Неотдавна стана и почетен консул на Канада у нас.

Прокопиев е начело е на двайсетина компании в различни сектори на икономиката – инвестиционно посредничество, медии, реклама, минно дело, информационни технологии, недвижими имоти.

Прокопиев държи 50% от “Алфа финанс холдинг”, притежава дялове и в агенцията за инвестиционна информация АИИ “Дейта процесинг” и “Икономедия” – издател на печатни издания, сред които са в. “Капитал” и в. “Дневник”.

На 4 август “Икономедия” обяви промени в собствеността. Филип Харманджиев, който държеше 49%, излезе от компанията, за да се фокусира върху винения си бизнес.

Прокопиев запазва дела си от 51% във фирмата. Като собственик в нея влезе Теодор Захов – председател на асоциацията за информационни технологии и един от основните акционери в “Спектър нет”. Другият голям собственик в тази компания е “Алфа телеком”, свързана с Прокопиев.

Обявени бяха и рокади в редакционното и оперативното ръководство. Юристът Елица Ангелова е новият изпълнителен директор на издателската компания.

До месец ще бъде създаден редакционен съвет, който ще бъде надзорен за редакционната политика на изданията и ще избира главните редактори на “Капитал” и “Дневник”. Една от първите му задачи ще е избор на нов главен редактор на “Капитал”, тъй като сегашният – Галя Прокопиева напусна.

Иво Прокопиев няма да участва в органите за оперативно управление на дружеството.(24часа)

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.