Home » Е-Списание

Физикът от АЕЦ Георги Котев: “Временно прекратявам гладната стачка”

2010.07.29 Няма коментари
Spread the love

В редакцията на Eurochicago.com пристигна изявление от ядрения физик от АЕЦ “Козлодуй” Георги Котев, който както вече писахме тук (линк) стачкува пред сградата на Европейската комисия в Брюксел срещу “недосегаемите” в българската енергетика. Ето текстът на изявлението публикуван и на неговия блог:

Временно прекратяване на гладната стачка


Претегляйки всички ЗА и ПРОТИВ продължаването на подновената на 19-ти юли т.г. гладна стачка в крайна сметка реших, временно да я прекратя, като продължа да се храня минимално и ежедневно да посещавам за около 1-2 часа сградата на Евро-комисията, в Брюксел.
Тази форма на моят протест ще продължи до краят на месец август т.г. След това възнамерявам да подновя гладната стачка, ако до тогава не се намери друг, по-благоразумен вариант за изход от задънената улица, в която и българските и европейските институции натикаха едно уникално криминално престъпление.

Аргументите:

Болшинството от членовете на гражданският комитет в моя защита настояват за такова решение;
Лятната ваканция на всичкото чиновник, по света и у нас (лично аз не приемам това за аргумент, защото същите тези чиновници не са свършили и един грам обществено-полезна работа, а тъкмо обратно. Със серия съзнателни действия и бездействия те препятстват извършването на подобна дейност от другите хора, не чинивници, като тях. На какво основание тогава първите ще почиват и то за сметка и с парите на вторите? Пълен абсурд или казано по-точно ДИКАТАУРА на слугите над господарите);
Елементарната логика сочи, че ако продължа да гладувам още над 30 дни то тялото ми няма да издържи и още преди краят на август ще се окажа в болница или в още по-сложна ситуация. Един „доброжелател”, мой колега от Италия, ми намекна, че ако ме вкарат в болница, след гладен шок, можели да ми „боцнат” нещо, след което да съм станел по-послушен. С оглед на вече случилото ми се в Брюксел този вариант вече не ми изглежда толкова невероятен;
Един допълнителен месец за събиране и осмисляне на нова информация, която да хвърли още повече светлина по случаят, а защо не и да подскаже вариант за неговото приключване.
Да, да, да, да…. Знам, че веднага ще се намерят присмехулници, които да се изсмеят на поредният обрат в развитието на ситуацията. Нека се смеят. Те определено са от групата на слугите, в буквалният и преносен смисъл на думата. Нека, обаче, и те да използват следващият месец, щото да се запознаят, от историята, какво се случва със слугите, които лъжат и крадат господарите си. Незаконната диктатура, която тези слуги са установили не ще може да продължи дълго. Наближава времето са плащане на сметката.

На всички онези, които ми вярват и под една или друга форма подкрепят действията ми искам да кажа, да не приемат тази моя стъпка като стъпка на зад или пък предателство. Няма такова нещо. Аз нямам намерение да се отказвам, още повече, когато абсолютно всички доказателства единствено и само подкрепят тезата, че такова престъпление е извършено, продължава да се извършва и реализаторите му използват небивал по мащабите си ресурс за да го прикриват.

Георги Котев

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.