Home » Е-Списание

Предупреждават ни: Апокалипсис ще има, въпросът е какъв и кога?

2010.07.28 Няма коментари
Spread the love

Ще настъпи ли световен апокалипсис?
Ето няколко мнения на учени и творци:

Човешката цивилизация ще изчезне в идните 100 години

Ученият, който помогна за изкореняването на дребната шарка, предрече, че човешката цивилизация ще изчезне от лицето на Земята в следващите 100 години.
Според професор Франк Фенер, човешката цивилизация няма да успее да се справи с демографския взрив и необузданата свръхконсумация.
Пред австралийското списание „The Australian“, Фенер заяви, че „хомосапиенсите най-вероятно ще изчезнат в идните 100 години, както и редица други животни“. „Това е необратим ефект. Мисля, че е твърде късно. Опитвах се да не изказвам мнението си по въпроса, защото много хора се опитват да променят някои неща, но това не е достатъчно“, допълни австралийският професор.
По неговите думи, откакто хората сме навлезли в научния период „Антропосин“- от началото на индустриализацията до днес, сме повлияли на планетата толкова, колкото би й навредил един ледников период.
95-годишният професор Фенер е автор на 22 книги и е носител на награди за принос към изкореняването на дребната шарка. Откритието на австралийския учен и до ден днешен се признава за може би най-значимото постижение на Световната здравна организация.
Източник: Агенция „БГНЕС“

Учени от НАСА предричат техногенен апокалипсис на Земята от гигантска магнитна буря през 2013 година

Такива заключения съдържа доклада на Ричард Фишър, ръководител на отдела в НАСА, занимаващ се с наблюдения на Слънцето

През 2013 година Слънцето ще се събуди след няколко години “сън”, а експертите на НАСА предричат “идеална магнитна буря”, която ще доведе до техногенна катастрофа на Земята. Такива заключения съдържа доклада на Ричард Фишър, ръководител на отдела в НАСА, занимаващ се с наблюдения на Слънцето. Според учените, температурата на слънчевата повърхност вече бързо нараства.

Ричард Фишър в интервю за Daily Mail заявява, че магнитните бури ще доведе до отказ на системите за комуникация и компютърните системи. От строя ще излезнат системите за мобилна и сателитна комуникация, което ще доведе до спиране на работата на летищата. От слънчевата активност може да пострада и банковата система.

“Идеалната електромагнитна буря”, възниква при гигантски ядрени взривове на Слънцето. Те могат да пробият естествените защитни средства на Земята, оказвайки влияние върху работата на всички компютъризирани системи.
Щетите от слънчевите бури, според прогнозите на учените, могат да доведат до дълга икономическа криза.

Учените от НАСА призовават американското правителство да започне подготовка за всички видове техногенни катаклизми, причинени от слънчевата активност. Съветите им обаче не са конкретизирани. Например, те призовават да се съсредоточат усилия върху изучаването на слънчевата активност; да се направят по-надеждни спътниците; да се подобри защитата на болничното оборудване; да се закупят автномни източници на електрозахранване в “уязвимите области”.

Сайтът The Register изброява техническите катастрофи, което са се случили на Земята по време на слънчеви бури. През 1859 г. от магнитна буря спира работа телеграфа между САЩ и Европа. През 1921 г. повишената слънчева активност поврежда транспортната система на Ню Йорк. Слънчева буря през 1989 г. доведе до нарушение на електроснабдяването в Квебек и 6 милиона канадци останаха без светлина и топлина.
Източник: БГфактор

Кирил Чуканов: СЪВМЕСТИМ ЛИ Е БОГ С НАУКАТА

Краят на Цивилизацията и на света ще настъпи някъде около 2068 година – само след 60 години!
https://www.eurochicago.com/2009/12/savmestim-li-e-bog-s-naukata/

“Апокалипсисът идва в 6 вечерта”


Писателят, поет и драматург Георги Господинов, който получи “Аскеер” за едноменната си пиеса: В ситуация на апокалипсис и на криза първото нещо, което една глупава държава решава да направи, е да изхвърли от борда културата. Не за друго, не дори от лоши помисли, не защото мрази културата вероятно, а защото мисли, че тя има най-малко смисъл, че най-малко е необходима и човек може лесно да се освободи от нея. Това е стратегическа грешка, която ще се усети с цялата си тежест след 5, след 10 години. Проблемът на стратегическите грешки е, че когато ги усетим, вече е късно да бъдат поправени…

Предсказания за края на света съществуват на практика почти за всяка година.

1000 г. – чакал се е Апокалипсиса, заради изтичането на хиляда години от рождението на Христа.

1033 г. – 1000 години от разпъването на Исус.

1666 г. – заради наличието на числота на Дявола 666.

2009 г. – според разшифровка от предсказанията на Нострадамус.

2010 г. – ще свърши нефтът и светът ще се окаже във война.

2011 г. – краят може да настъпи заради сблъсък с астероида 2005 Yu55.

2014 г. – до Слънчевата система ще достигне великански облак с космически прах, който ще разруши всичко по пътя си: комети, астероиди, планети и звезди.

2016 г. – според изследователя Джеймс Хансен в тази година ледниците ще се стопят и водата ще залее планетата.

2018 г. – ядрена война, предсказана от Нострадамус.

2019 г. – нов сблъсък с астероид. Този път с 2002 Nt7.

2020 г. – година, предречена от Исак Нютон.

Сега най-актуалната година за свършека на света е 2012, закодирана в календара на маите. Тези мрачни прогнози са основани на плочка, открита преди половин век от работници в Мексико. На нея е написано, че през тази година Земята ще претърпи неясни промени, свързани с война. Не е ясно как ще завърши това, защото краят на текста не може да бъде възстановен. Това се дължи обаче и на факта, че календарът на маите просто свършва в годината 2012. По-натам за тях не съществува изобщо летоброене.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.