Home » Е-Списание

ВТОРИ ОБЩОБЪЛГАРСКИ ПИКНИК В ЧИКАГО ЗА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

2010.06.07 Няма коментари
Spread the love

Пикникът в Чикаго по случай Деня на детето надмина миналогодишното чудесно честване, на което дойдоха над 300 наши съграждани и когато 40 деца нарисуваха поне 40 метра дълга рисунка. Тази година не успяхме да преброим майките и татковците, но децата бяха поне три пъти повече и радостният им смях огласяше поляните на Busse Woods в Елк Гроув Вилидж. Две организации с идеална цел Българо-американският център за културно наследство (ВАНС), съвместно с Българо-американската асоциация (БАА) направиха възможен този празник за Деня на детето.

Много игри със забавни и често сладки награди, томболи, рисунки, смях и веселие, под звуците на детски песнички и български хора. И към всичко това добавено вкусна нашенска храна и студени напитки. Кебапчетата и кюфтетата се въртяха на грила под изкусните ръце на Георги Узунов (иначе собственик на магазин “Младост”), който през целия ден задоволяваше апетита на малки и големи. Негови помощници бяха Симона, Ваня, Лорита, Деси, Димитър и др.
Имаше награди за всички участници в игрите – теглене на въже, скачане с чували, волейбол и др. Награди имаше и за едва проходилите и дори за майките, за татковците и за бабите, които също се включваха в състезанията. ВАНС благодари на Магазин „София“, Магазин “Младост”, BB’S за многото подаръци и за сладостите с вкус на родно!
На пикника можеше да се поговори с Галя Должева и за възможностите за инвестиции в “Primerica” или за покупко-продажба на недвижимост с Avian Realty, можеха да се видят и купят фотокартините на Слави Иванов (Steve Ivanov).
Опитната ръка на художничката Кина Бъговска изписа лицата на децата с красиви цветя, пеперуди и често с българския трибагреник.
За първи път на подобно събитие имаше три томболи. “Примерика” стартираха с тяхна, а многото награди за втората бяха осигурени основно от BGFOLK CLUB “VEREA” с ръководител Константин Маринов. Третата – за възрастните бе от ВАНС, БАА и Ана Русева. Най-голямата награда – стерео система (подарена от интернет сайта www.Eurochicago.com) бе връчена лично от консула на България в Чикаго г-жа Лила Георгиева, която също бе гост на нашия празник.
След томболите бе обявена и още по-голяма награда от $500 – за ученици и студенти, но тя ще връчи през май следващата година за доброволен труд и личен принос в дейността на Българо-американският център за културно наследство. Моля, заинтересованите да се свържат с нас на имейл: [email protected]
ВАНС благодари на партньора си Българо-американската асоциация и лично на на неговия президент и спонсор на събитието Цветелина Бойновска.
Най-голямото „БЛАГОДАРЯ“ е за всички българи, които бяха с нас в този юнски ден, за всички, които ни подадоха ръка, за да се утвърди още един български празник в Чикаго.

Петранка Стаматова
Директор на БАА и вице-президент на ВАНС

Най-малките

Фоторепортаж от пикника може да намерите тук – линк.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.