Home » Избрано

Македонски българи тръгват на шествие

2010.06.27 Няма коментари
Spread the love

Срещу кражбата и фалшификацията на българската история и езика на омразата.

Българите от Македония провеждат днес от 18:00 часа пред НДК митинг шествие в подкрепа на сънародниците ни в географската област Македония, които не крият своето българско самосъзнание. Те искат на висок глас да осъдят грубото незачитане на техните основни човешки права.

На шествието ще бъдат изложени репресивните мерки, на които са подложени от години българите в Македония и ще бъде представена декларация с искания за защита на правата на нашите братя и сестри в Македония, казват в декларация организаторите.

Ние сме против кражбата и фалшификацията на българската история; искаме да спре да се говори на езика на омразата в македонските медии; настояваме за конституционо признаване на македонските българи с всички произтичащи от това права и задължения; искаме защита на българите в Македония от репресии, дискриминация и културен геноцид. Всички истински синове и щерки на майка България са добре дошли при пилоните на НДК, призовават от РАДКО.

Frognews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.