Home » Избрано

М. Димитров: Някой нещо тайно е обещавал на Русия

2010.06.30 Няма коментари
Spread the love

Акция “Инкасатори” в енергетиката и 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”, поиска синият лидер и предложи да защитим българския интерес и да не плащаме неустойки за “Белене”.

Една ранна сутрин осъмнахме с новината, че в бюджета на Русия имало заделени инвестицииза АЕЦ “Белене”, съобщи по БТВ лидерът на СДС Мартин Димитров и поиска отново акция “Инкасатори” в енергетиката. Няма как да се заделят милиарди, без някой да е водил разговори. Русия има претенции за едновременна реализация на няколко проекта. Всеки е в правото си да иска, но оставаме с впечатлението, че някой нещо е обещавал.

В целия Голям шлем има ангажименти, за които не знаем и това прави ситуацията взироопасна, констатира синият лидер.

Представете си в страна като Германия, Франция някой да похарчи милиарди за финансиране и да спре на етап гьол, което е безумно за атомна централна. Това трябва да бъде провелено от вътрешния министър, поиска Димитров. Според него никой не знаел точните суми по този проект. Убеден съм, че има много съмнителни практики, добави той.

Рисковете в района на Свищов са много сериозни поради разломната дейност там, напомни още Димитров. Да направим 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”, предложи той и каза, че това щяло да е в пъти по-евтино. Там всичко е направено, за разлика от “Белене”, където се почва всичко от нулата.

Щом за едно нещо се търси инвеститор, значи няма икономическа ефективност. Трябва да се защити българския интерес да не се плащат неустойки или да са минимални, добави Димитров.

http://frognews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.