Home » Избрано

Бойко лъже, „Стандарт” маже

2010.06.30 Няма коментари
Spread the love

Тони Филипов, Д-р
http://delnicite.blogspot.com/

Сметната палата публикува декларациите на политиците. По тоя повод „Стандарт” пише: „Ипотеката над къщата на премиера Борисов е изплатена, показва декларацията му. Генерала финансира предизборната кампания на ГЕРБ. Заедно с Цветанов той тегли кредит, като даде залог къщата. Идеята бе, влизайки в парламента, партията да получи субсидия от държавата, с която да бъде погасена ипотеката. Това ОЧЕВИДНО се е случило, защото тежестта от 440 хил. лева вече е премахната от имота… Цветанов също е заличил ипотеката…” (Очевидно?! Колкото вица за очевидното, или още по-очевидно?)

Ей, колеги, що не си четете вестника, бе?! На 28.10 2009 г., по повод декларациите за конфликт на интереси на властта, точно вие писахте: „Без заеми е премиерът Бойко Борисов… Ипотечен кредит е декларирал Цветанов. Той е теглил 59 хиляди евро за срок от 30 г.”

Значи излиза, че ако Бойко и Цецко са теглили кредит от по 440 хил. лв., то той е бил изплатен още преди 28 октомври. Да, де, обаче декларациите за конфликт на интереси са с дата 3.08.2009 г. Тоест, кредитът трябва да е погасен преди тази дата.

Но това значи, че не е погасен с парите от субсидията. Защото първият транш, който ГЕРБ получава след като влиза в НС, е пуснат на 30 септември. Значи, ако е имало кредит, то той е погасен с други пари, не от субсидията. С какви?

Ние не казваме дали е имало кредит, или е било гола пропаганда. Ние само питаме и отговор не чакаме. Щото като питахме няколко пъти как Цецко се е сдобил с 6 апартамента с милиционерската си заплата, отговор не получихме.

Според „Стандарт” през октомври 2009 г. Цецко е имал кредит от 59 хил. евро, който трябваше да изплаща 30 г. А в сегашната му декларация кредит няма. Очевидно се е изпарил!

Мислех да не ви казвам вица за „очевидното”, щото съм ви го казвал. Пък е и циничен. Но що пък… Нима свирката на „Стандарт” не е цинична?

Та учителката накарала децата да напишат съчинение с ключова дума “очевидно”.

Марийка казала: “Мама свири на пиано, татко на китара, аз на цигулка. Очевидно сме музикално семейство. Пък Иванчо, който очевидно е расъл на село, рекъл: “Дядо гони прасето из двора, отдолу идва баба с “Файненшъл таймс” в ръка. Но баба не знае английски. Очевидно е с…”

Та искам да кажа, че не е редно да видиш баба си с “Файненшъл таймс” в ръка и да си направиш един извод и да видиш премиера с декларация за имотно състояние и да направиш същия извод. Така де, не е ли така?!

Оня ден пак в „Стандарт” Надя Панкова беше написала голяма статуя за „приятелките” Фидосова и Цачева, в която казваше: И двете дами са мъжки момичета и думата им на две не става. Изградили са шеметна кариера в правото и сами са стигнали върха на политическата стълбица… Много са приликите и различията между Фидосова и Цачева. Но и двете са лицето, дясната ръка и съвестта на ГЕРБ в парламента.”

Та ще използвам случая да я питам таз’ мома: Наде, насилиха ли те или доброволно направи тази вувузела, както би казал кореспондентът ви от Пазарджик, който, между другото, вече две седмици си вади хляба с вувузелите. Каква шеметна кариера е направила юристконсултката Цачева, или пък нотариус Фидосова? И спи ли спокойно ГЕРБ с такава съвест? Щото никой не ми отговори за дограмата на НС, но това не значи, че не съм бил прав. Абе, видяхте ли Тетка как се е боядисала? Направо се е издокарала като Кейсуке Хонда. И почти толкова й отива.

Между другото, аз си го измислих това, дето циганките предлагали по 5 лева вувузелата, а кореспондентът на „Стандарт” го преписал и им го пратил, та че и Карбовски го коментира… Нема такава цена в Пз, бе, ало! Там хората са скромни. Прясно къпана в минералната баня, “търкана на керемида” циганка, която предлага “всичко, което ти е във въображението”, иска 2 лв. само.

Оня ден Тетка рече, че „втората атомна централа у нас ще бъде построена, но при ясни правила за финансиране”. И обобщи, че била оптимист за изграждането на АЕЦ “Белене”.

Занемей бе, жено! Руса жено! Поне на ядрени теми не се обаждай! Тетка оптимист! Е аз точно заради оптимизма на такива като Тетка съм песимист! Защото вече имах повод да ви кажа каква корелация намирам между невежеството и оптимизма…

Министър Борисова, обаче не била оптимист. Вика, че „след 10 г. ще ни лекуват баби и дядовци”. 14% от лекарите у нас били пенсии, а това, според нея не е добре. „Наличието на пенсионери води до дестабилизация на здравеопазването”. Бих могъл да споря дали наличието на пенсионери в министерството не води до по-голяма дестабилизация, но сега ме мързи.

Иначе, че има застаряване на медицинския персонал е факт. Оня ден се изнесоха данни, че средната възраст на медсестрите гонела 47 г. Ами те вече не са сестри, а баби, бе, медицински баби! И не могат да си изпълняват задълженията. Защото техните задължения съвсем не са да държат на доктора това и онова. И това де, но не само. В Пазарджик, във Вътрешното, имаше една сестра, блондинка с мерките на Клаудия Шифър. И как се носеше, мале-е-е-й… Полупрозрачна мантичка и прашки.

Като се свикаше консилиум по некой тежък случай, винаги включваха и нея. Ако при вида й тежкоболният не се оживи, отписваха го. Но рядко някой не се оживяваше. От кома ги вадеше…

Сестрите не са това, което бяха. Едно време на института за медсестри му викаха „Институт за омекотяване на твърди тела”. И верно ги омекотяваха. А сега средна възраст 47 г.!!!

Кметицата на София Фандъкова се похвалила, че част от спирките в София ще говорят. Н’ам колко си милиона евро щяло да струва това на бюджета, но и слепите вече ще могат да разбират кога ще дойде рейсът. А дано, ама надали! Защото от вътрешни хора научих, че спирките щели да казват само две реплики: 1. “Автобусът току-що тръгна.” 2. „Автобусът всеки момент ще пристигне”. И слепите ще добият реална представа.

ЕП приел промяна на правилата за етикетите на стоките, с която на практика забранява яйцата да се продават на бройка. Ще се продават на грамаж. Демек вече нема „дай ми 6 яйца”, а „дай ми 250 гр. яйца!Не знам, може би колегата Ангел Грънчаров трябва да се произнесе, но според мен основният философски въпрос – кокошката или яйцето – се решава в полза на кокошката. В смисъл, че е по-важна.

Време беше да се тури край и на кокошия социализъм. Така де, една кокошка ще си скъса задника, ще снесе 100 гр. яйце, друга ще си гледа кефа и ще пуска по 50 гр., а накрая все едни пари. Стига вече уравнивиловка!

Както правилно пише Папазян в „24 часа” „Футболният социализъм на ФИФА съсипва Европа”. Нека не оставяме социализма да съсипе и яйцепроизводството.

Ей, не сме само ние идиоти!

23- годишен изнасилил 91-годишна старица в с. Риш. Как мислите, дали подобни случаи можеха да се избегнат, ако по-рано беше затворена Читанката? Аз някак не съм единодушен.

„Дейли телеграф” съобщава, че исландският премиер Йоханна Сигурдардотир (не се опитвайте да го произнесете, невъзможно е, по-скоро вулканът им ще произнесете, нежели името на премиера им), се оженила официално за писателката и журналистка Йонина Леосдотир. 68-годишната Сигурдардотир е първият държавен глава в света, който е с официална лява сексуална ориентация.

А можеше, можеше ние да сме първи и сега нашата слава да се носи по света. И пак всичко щеше да си остане в рамките на ПЕС. Подходящ човек имахме, но обществената среда още не е узряла…

Еврейски учени открили хапче анти-бебе за мъже. Препаратът дезактивирал успешно сперматозоидите.

Най-после! 40 г. се правеха опити, какво ли не се опита. Един сърбин изнамери метод за приспиване на сперматозоидите чрез леки електрошокове в областта на тестисите. (Няма леки шокове на това деликатно място!)… Правиха са опити и с две тухли.

Изобщо с какво ли не се правеха и чак сега първият надежден и безболезнен лек. И едно хапче държи по три месеца. А не да трябва да пиеш всеки ден и все да се чудиш пих ли, не пих ли… Еле па пенсиите…

Ало, пенсиите, не ми се занимаваше с вас, но имаме новина! Разконспирирани сте! Никито Василев вика в „Труд”: „Колкото и да вдигаш пенсии, не е достатъчно… Няма никаква връзка между пенсиите и изборните резултати. У нас никое правителство не е преизбрано. Пенсиите бяха вдигнати предизборно през 2001 г. и се повишиха рекордно след 2007 г. – това явно с нищо не помогна на съответните партии.” (Начуква го на Костов и Станишев!) И знаете ли какво още вика? Че сте били най-добре от хан Аспарух досега! През 2009 г. “инфлацията е 0,6%, а пенсиите се вдигнаха с около 20%. Да познавате бизнесмени, които днес да са с 20% по-добре от 2008 г.? Аз не знам нито един.”

Айде, лека нощ! Няма повече да рева за вас! Да ви се случи да живеете в най-хубавите 20 от 1300 г. и пак да сте недоволни! Нахалници!

Колкото до контрацептивите, аз мисля, че един много ефективен начин може да се открие, ако се наблюдават българските политици. Забелязали ли сте колко успешно се предпазват да не прихванат нещо ново?

Между другото, когато гласувате, имайте предвид, че с гласа си отпускате и по 12 лв. субсидия на избраната от вас партия. За 4 г. една такава необмислена ваша постъпка ще донесе на дадената партия 48 лв. – пак ваши пари! Затова мисля, че трябва да гласуваме колкото се може по-малко и да ги избираме с колкото се може по-малко гласове.

Ако народът не се беше хвърлил като вдовец на хоро да гласува за ГЕРБ, гражданите нямаше да имат 1 678 583 гласа и съответно държавна субсидия в размер на 20 142 996 лв. Сега разбирате ли защо по избори се скъсват да говорят за по-висока избирателна активност?!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.