Home » Избрано

Правителството на Станишев изхарчило милиарди “непрозрачно”

2010.04.21 Няма коментари
Spread the love

Кабинетът „Станишев” е харчил средства по един изключително непрозрачен начин, каза за частната телевизия PRO.BG депутатът от ГЕРБ Стоян Мавродиев.

Мавродиев е председател на комисията, която проверява разходите, назначенията и сделките в последната година на правителството на Тройната коалиция.

Комисията “Анти-Станишев” е установила редица нарушения на предишния кабинет, които ще бъдат представени пред депутатите тази седмица.

Според Мавродиев, всички сделки, които са изброени в доклада, са за прокурор.

Само сделките за „Цанков камък“ и АЕЦ Белене са стрували над 3 милиарда лева без публичен ефект и нещо полезно за обществото, даде пример той.

Депутатът нарече “потресаващо”, това, което е видял на площадката на АЕЦ Белене, на която няма нищо, но има постройка за “медиен център”.
Установени са над 2.2 млрд. лева необезпечени разходи в над 150 сделки на 14 министерства на кабинета “Станишев”, даде пример той.

Чиновниците са поемали много задължения за разходи без никаква идея за приходи.

Фалшива теза от страна на БСП, защото те нямат нищо сериозно да кажат в оправдание за тези сериозни злоупотреби, нарече Стефан Мавродиев обвиненията от страна на червените, че настоящият кабинет се занимава с оправдание с предишните и разследвания вместо да прави реформи.

Ние правим и двете неща едновременно. Макар и трудно, нито една от реформите не е спряна, категоричен е депутатът.

Борисов ще сменя министри, за да не крадат

Аз ще сменям на два месеца министри, ако трябва, заяви премиерът Бойко Борисов.

Борисов е категоричен, че всеки, който попадне под ударите на прокуратурата, ще бъде отстраняван от поста му.

Това е правилната политика и хората това очакват у нас, каза още министър-председателят. Било каквото било – няма да крадат повече, добави той.

Борисов е напълно убеден, че в рамките на днешния ден директорът на НЗОК Жени Начева ще подаде оставка.

Тя със сигурност ще си подаде оставката, иначе парламентът ще я изгони, обясни още Борисов.

Премиерът призна, че не е лесно да се намерят хора, тъй като “кадровият потенциал в България е малък и всички, които са минали през различни нива, по един или друг начин, са се оцапали”.

Правителството арестува всеки ден тези, които са похарчили на българите парите. Това трябва да направи едно правителство, за да може парите да се върнат при хората, каза министър-председателят.

Борисов изтъкна, че бившият премиер Сергей Станишев трябва да отговаря за неговите съветници, за неговите министри и за всичко, което е направил.

Няма сфера, в която като пипнеш и да не излизат далавери, каза той и посочи като пример случая с бившия председател на УС на НЗОК Емил Райнов и началника на политическия кабинет на Станишев Веладин Битолски.

Всички това сме го знаели, но не сме го доказали, а сега хората започват да говорят и да си признават, обясни още Борисов по случая.

Източник: Кафене.нет
http://kafene.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.