Home » Авторски страници

Лидерът на РЗС Яне Янев на посещение в САЩ. Покана за среща с него в Чикаго

2010.04.10 6 коментара
Spread the love

На 11 април, неделя лидерът на ПП „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, заместник-председателят на партията Атанас Семов и международният секретар Живко Темелков заминават за САЩ.
По време на визитата, която включва срещи във Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго, г-н Янев ще проведе поредица от срещи с политици, представители на академичната общност и бизнеса, които ще могат да се запознаят с настоящата ситуация в България след идването на власт на правителството на ГЕРБ, както и позицията на РЗС по важни международни въпроси в това число сигурността и стабилността в Източна Европа, българо-еврейските отношения и арменския геноцид.
Яне Янев ще се срещне с конгресмени от Демократическата и Републиканската партия. По време на визитата представителите на РЗС ще се срещнат с отговорни фактори от Световната Банка, Международния Валутен Фонд и Хелзинския комитет.
Организирани са срещи с представители на водещите еврейски организации в САЩ, които ще бъдат запознати от г-н Янев с предприетите от партията действия в подкрепа на Израел във връзка с конфликта в Близкия Изток и изразената от РЗС позиция по повод доклада „Голдстоун”.
Представителите на РЗС ще се срещнат и с арменската общност в САЩ във връзка с декларацията, внесена от партията, относно признаване на геноцида над арменския народ от властите в Османската империя.
Посещението ще приключи в Чикаго, където е организирана среща с българската общност в града, на която Яне Янев ще представи визията на РЗС за приемането на нова конституция и изграждането на нова държавност.

Пресцентър на РЗС

YaneYanevChicagoApril17

Срещата на Яне Янев с българските емигранти в Чикаго ще се проведе в на 17 април 2010 г. (събота) от 13:00 часа в залата при Българската православна църква «Света София» с адрес 404 West Oakton St, Des Plaines, IL 60018 (карта)
Входът е свободен за всички желаещи.
Предварителни въпроси към госта може да изпращате на редакционния e-mail на Eurochicago.com (линк към имейла)

6 коментара »

 • БГФ said:

  Въпрос към господин Янев,
  Господин Янев, моля да ни отговорите дали във Вашите анализи използвате резултатите от Българския ДНК проект съгласно приложениятя?

  Приложение 1

  Във връзка с проведеното изследване на митохондриална ДНК, финансирано от Министерство на Образованието и Науката- проект ВУ-Л-204/06, включващо секвениране на контролни региони HVRI и HVRII, се издава:

  Сертификат
  на
  К. Д. Георгиева

  за принадлежност към Митохондриална Хаплогрупа К

  Митохондриална ДНК
  Хаплогрупа HVRI HVRII
  К 16224C, 16242T, 16247G, 16311C 73G, 263G, 309.1C, 315.1C

  С букви (А-аденин, Т-тимин, C-цитозин, G-гуанин) са означени базите на съответните позиции в митохондриалната ДНК, които се различават от секвенцията, приета за референтна-Cambridge Reference Sequence(CRS).

  Предполага се, че хаплогрупа К възниква в района на Западна Азия преди около 50 000 години, а в Европа се разпространява преди около 12 000-16 000 години във връзка с големите човешки експанзии на север след последния ледников период в края на късния Палеолит. Днес честотата й в Европа е около 7%. Освен Европа, днес представителите на тази хаплогрупа населяват Северна Африка, Арабския полуостров, Северен Кавказ и Близкия изток. Хаплогрупа К се среща с много висока честота при евреите Ашкенази (над 30%). Най-старият (на близо 5 000 години) познат представител на хаплогрупа К е Тиролския леден човек (Oetzi), чието замръзнало мумифицирано тяло беше намерено в Алпите през 1991г.

  Дата: 14.07.2009 г.

  Приложение 2

  http://www.familytreedna.com/

  Bulgarian DNA Project
  Results
  Българският ДНК Проект

  РЕЗУЛТАТИ

  През месец май тази година ще се наваршат две години и половина от създаването на Българският Генетичен Проект. До момента 43-ма българи участват в него. От известните до момента резултати може да се заключи, че българите принадлежат кам следните хаплогрупи, по мъжка и женска линии:

  – Пряката мъжка линия (Y-хромозомния анализ) показва приблизително следната картина:

  1) Най-голям процент българи има от хаплогрупа I- от 17 до 22,6%, от които приблизително 18 % са от подгрупа I2а2, 3 % са от I1b1, 0,5% са от подгрупа I1а и 0,1% са от подгрупа I1b2а;

  2) хаплогрупа Е се нарежда на второ място- от 19 до 21,5%, от които приблизително 10 % са от подгрупа Е1b1b1а1 (М78- V12), 11,5 % са от подгрупа Е1b1b1а2 (М78- V13, алфа кластер) и 0,5% са от Е1b1b1c* (М123*);

  3) хаплогрупа J е третата по разпространение група всред българите- от 17 до 18,6 %, с подгрупи J1 (М267)-0,01%, J2 (М172)- 16% от които 6,5% са от подгрупа J2б1*(М102*), наричана още по старата нуменклатура J2е1, 4,3% са от J2* (М172*) и останалите са от J2а1b* (М67*) и J2а1b1 (М92);

  4) хаплогрупа R с подгрупи R1а1- от 12 до 13,5 % и R1b1b2- около 12-13 %;

  5) хаплогрупа G2 с подгрупа G2а3b- около 1-2 %;

  6) хаплогрупа Q с 0,02%;

  7) хаплогрупа L с 0,01%;

  8.) хаплогрупа H около 1 %.

  Вазмойно е и наличието на друпи по-рядко сречтани групи в малки количествап които засега не са ни известни.

  – Пряката женска линия, митохондриялния анализ (Mt-DNA) показва следните резултати:

  1) Най-често стещаната в Европа хаплогрупа H се открива в най-голям процент и всред българите- около 40%. Тя е типична европейска група и се среща с много голям набор подгрупи: H2а, H7, H13 итн. Вероятно част от женската линия на пра-балгарите е от подгрупа H2а, тъй като е разпространен основно в средна Азия; H7- е разпространена на Балканите (в северо-източна България) и в Кавказкия район, H13 е разпространена на Балканите в западна България и средна Европа;

  След нея се нареждат Кавказките хаплогрупи- U, K и T към които се причисляват около 45% от българите:

  2) хаплогрупа U с подгрупи: U*, U3, U4 и U5;

  3) хаплогрупа К;

  4) хаплогрупа Т с подгрупи: Т1, Т2 и Т3.

  Останалите 15% са разпределени между следните групи :

  5) Хаплогрупа J с подгрупи: J*- вероятно женската линия на славяните е разпространена в източна и северо-източна Европа и северна България и J1;

  6) хаплогрупа HV, с подгрупа HV*;

  7) хаплогрупа R, с подгрупа R*;

  8.) хаплогрупа Х;

  9) хаплогроупа W разпространена в средна Азия;

  10) хаплогрупа D, разпространена в средна и източна Азия;

  11) нетипичната за Европа хаплогрупа L, с подгрупа L2а, разпространена основно в Африка.

  За да добиете представа за разпределението на подгрупите на Y-хаплогрупа Е1b1b предлагам следниа линк:

  http://www.isogg.org/tree/ISOGG_HapgrpE07.html

  Най-новите изследвания дават още по-точно разпределение на подгрупите на hаплогрупа E1b1b:

  http://www.familytreedna.com/pdf/916.pdf

  Известно е, че Y-хаплогрупа J2b1-М102 е наричана в руските форуми- прото-Трако-Илирски ген, срещан при народи като Пелагси, Тавланти, Ягоди и Дардани), а хаплогрупа Е1b1b1а2- V13 е наричана прото-Дако-Мизийски ген. Вижте тихното географско разпределение от линка:

  http://www.dnatree.ru/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=173

  Второ изследване на българско население е направено от група учени от Лабораториата по Молекулиарна Патолигия кам Медицинска Академия в София, с участието на проф. Кременски, като изследванията са направени в Центара по генетика в гр. Льовен- Белгия. Описани са резултатите на 126 българи, 63 български турци и 91 български цигани.

  Предлагам два сайта с база данни, където можете да се включите ако сте си правили ДНК анализ в някоя друга лаборатория и кадето можете да намерите евентуално генетични роднини:

  http://www.ysearch.org – за мъжка линия;

  http://www.mitosearch.org – за женска линия.

  Смятам, че тези сайтове ще насочат по-амбициозните в намирането на допълнителна информация по интернет.

  ТЪлкуване на резултатите от Y-ХромозомниЯ анализ:

  1/ местен палеолитен- балкански тип ген:

  Учените смятат, че хаплогрупи I, R1а и R1b заселват балканите около 30.000 год. пр.н.е., през ранния палеолит. Парвоначално хаплогрупа I е населявала западната част на балканите- това е така наречения Денароиден антропологичен тип- население населиавало териториата на днечна Далмация в Харватска република. В по-касен период след ледниаковия период този тип ген се разпространява на териториата на целиа Балкански полуостров, в средна Европа и на Скандинавския полуостров. Кам под-хаплогрупите на hаплогрупа I се причислиават народи като Готи, Скити, част от южните славянски народи итн. Тя се среща в голям процент всред днечните Немци, Унгарци, Харвати итн.

  Хаплогрупа R1а се счита за северно-славианси/ викингски ген. Тиа се разделиа на два големи клона, единиа на които населява днешна северна Индия, а другия източна и северо-източна Европа. Тя се среща и при народите от Таримската котловина.

  Хаплогрупа R1b се счита основно за келтски тип ген- хората от тази под-хаплогрупа се считат за преки потомци на европейския Кроманьон. Тя е много силно представена в западна Европа, както и в северен Иран. За да може да се прецени дали балгарите от тази хаплогрупа са потомци на келти или на народите от северо-Персийския район трябва да се направи подробен качествен анализ, тъй, като те генетично са мого близки.

  2/ приходящ от близкиа изток, неолитичен тип ген:

  През неолита, преди около 10.000 год. пр.н.е. на Балканите, с разпространение на скотовъдството се появяват народи от хаплогрупи J и Е, преселени от Близкия Изток. Това най-вероятно са тракийските народи, македоните, даките, мизийците. Най-новите изследвания на Крюсияни (Италия) показват много близка родственост мезду хаплогрупи J2 и Е1b1b. Този тип ген в наши дни е най-силно разпространен на териториата на Балканския полуостров.

  Интересен е вапросът- кой тип ген се асоциира с пра-балгарите? Почти сигурно е, че хаплогрупа G е типична за народи като старите алани, чиито потомци са днешните Осетинци. При тях до ден днешен процента на хаплогрупа G е най-висок. Ние знаем, че Аланите са близко-родствени с пра-българите и че двата народа заедно са се преселвали от Таримската котловина кам Кавказ. Това ни навява на мисълта, че част от българите са били от тази хаплогрупа. Лубопитен е факта, че Сталин принадлежи към нея. Но как е възможно старият пра-български ген да се е запазил само в 2% от днешните българи? Та дори и старият маджарси ген е предаден на 6,5% от днешните Унгарци, което не е висок процент. По-реално е да смятаме, че самите пра-българи са били смес от ниаколко типа гени. Кам тях най-вероиатно са се причислявали чест от хаплогрупи R1b, R1а, J2, а може би и малко от група H. На този въпрос ще се отговори най-вероятно в близко бъдеще.

  Заключение:

  Оказва се, че съвременните българи по пряка бащина линия са потомци предимно на местното балканското население, докато по пряка женска линия преобладава Кавказкия тип ген.

  [email protected] (Чикаго).

 • Горския said:

  Само малоумен може да отиде на срещата с този палячо Яне Янев.

 • Самуил said:

  Дошъл е да топи правителството тоя агент на агента Гоце и на Сър гей!

 • Nik said:

  Г-н Янев,
  Като специалист по корупция може ли да ни запознаете чрез EuroChicago.com
  Къде е генезисът на корупцията?
  Благодарим Ви.
  Ник

 • Nik said:

  Яни, пак съм аз.
  Яни, съществува ли българска или международна измервателна единица за корупция. Ако няма, предлагам да се въведе измервателната единица ЯН (IAN).Един ЯН е равно на ……?

 • Nik said:

  Яни, пак съм аз.
  Извинявай, но сутрин не съм във форма.
  Предлагам да се въведе международна единица за борба с корупцията и тя да бъде наречена ЯН (IYAN).
  Един ЯН е равен на един осъден за корупция.
  Предложение за единица за корупция предлагам да предложиш ти. Например …
  Хайде до Чикаго.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.