Home » Избрано

Къде е Българската държава?

2010.04.25 Няма коментари
Spread the love

Отвратителна гавра с Българка – държавата бездейства, медийте мълчат

Източник: Български Национален Съюз


Гръцки съд се гаври с брутално изнасилено Българско момиче, женски организации и медии в южната ни съседка се вдигат в нейна защита, Българската държава мълчи четири години

Тези дни, сред всеобщия информационен поток в някой медии се появи и съобщение за поредната отвратителна гавра с Българка в чужбина. На новината не бе отделено почти никакво внимание. Явно журналистите са били прекалено заети да скърбят по нелепо отишлият си от този свят полски президент, или пък вулканичните изригвания твърде сериозно са ги стреснали. Каквато и да е причината, недопустимо е да се отнасят с такова пренебрежение към подобна нечовешка гавра с наши сънародници.

В оповестената информация става ясно, че преди месец е приключило делото заведено срещу четирима гръцки младежи, изнасилили 15-годишно Българско момиче. Насилниците получават оправдателна присъда, но Българката е заплашена от повдигане на дело за клевета. И всичко това при наличие на явни доказателства за изнасилване. Този фарс предизвика бурна реакция на редица женски организации в Гърция и бе отразен от водещи медии. Нещо, което у нас не се случи. Не последва и реакция на Българската държава.

Историята

Трагедията на това момиче започва преди четири години. През 2006 година Гърция е разтърсена от учителски протести. Хиляди ученици и преподаватели окупират гръцките училища за няколко дена. Едно от тях се намира в селцето Амаринтос на остров Евбея. Именно в него е извършено това отвратително престъпление. В разгара на протестите четирима изроди от горните класове решават, че могат да се „позабвляват” с 15-годишното Българско момиче. Тя е натикана в тоалетната на училището, където е брутално изнасилвана. Четиримата уроди се гаврят с нея повече от час. И всичко това става пред погледите на още три момичета, две от които снимат извращенията с телефоните си.

След тази ужасяваща случка, Българката събира смелост и търси помощ от полицията.Медицинската експертиза потвърждава, че става въпрос за изнасилване. Властите започват разследване и повдигат обвинения срещу момчетата (едно от които е син на местен полицай). Обвинения за съучастие са повдигнати и срещу момичетата, които изтриват записите от телефоните си. Полицията се обръща за съдействие към чуждестранни експерти, за да бъдат възстановени кадрите. На случая се дава широка публичност и гръцкото общество е потресено. Нашенката получава моралната подкрепа на гръцкия президент и на гръцкия патриарх. Момичето получава съчувствието на голяма част от гърците. Но не и на диваците от остров Евбея. Нито пък на Българската държава. Населението на о-в Амаринтос се вдига като един и защитава изродите. Гаврата с 15-годишната Българка още не е приключила.

В защита на извергите се явяват над 40 човека. На страната на момичето застава само майка й. Започва едно отвратително очерняне и оплюване на жертвата. Едно тихо и скромно дете, което до преди това е известно като отлична ученичка с поведение за пример, работещо след училище, за да помага на майка си, изведнъж е обявено за някаква невръстна нимфоманка със садо-мозохистични наклонности, която сама си го е търсела. Изродите, гаврили се с момичето, буквално са изкарани жертви! Това звучи нелепо за всеки здравомислещ човек. Но явно не и за гръцкия съд. Последното става очевидно от оправдателната присъда за насилниците.

Но гаврата не приключва и до тук. Почти сигурно е, че сега това изстрадало момиче ще бъде съдено за клевета. Наглостта на извергите е безкрайна. Тук трябва да си зададем въпроса:

Къде е Българската държава?

Ясно е, че Българската държава сега я няма, докото една майка (като милиони свои сънародници) е принудена да потърси изход от мизерията в страната ни, като емигрира в чужбина. Ясно е, че държавата никава я няма и когато това 15-годишно момиче се е нуждае от помощ и подкрепа по време на този съдебен фарс. Питаме – къде е държавата ни сега?! Крайно време е да се окаже натиск над гръцката страна, за да получи справедливост това изстрадало момиче! Крайно време е и тази вече млада жена да получи подкрепа, за да бъдат прекратени гаврите с нея веднъж и завинаги! Свидетели сме как всяка нормална европейска държава защитава със зъби и нокти гражданите си зад граница. Дори когато това са откровени престъпници като Майкъл Шийлдс. Толкова ли е неадекватна, слаба и безхаберна Българската държава, че да не може да защити достойнството на едно измъчено момиче? И ако за гръцките и Българските жени това е въпрос на солидарност, то за нас, Българските мъже, това е въпрос на чест! Въпрос на чест е за всеки истински мъж да защити една жена, когато тя е в опасност, когато я малтретират или се гаврят с нея! НИЕ ПИТАМЕ – има ли мъже в държавната власт?! За четири години не се намери и един! Да видим ще се намери ли такъв сега?! Ако отново не се намерят такива, то със сигурност ще се намерят достатъчно свестни хора и истински Българи, които не са забравили значението на думи като чест, дълг, достойнство и справедливост! Истински Българи, които няма да позволят гаврите с това момиче да продължат! Честта, която за днешните ни политици е празна дума, нашите предци са я плащали с кръв! Наш дълг, като Българи, е да защитим достойнството на това момиче и да припомним на всички, какво означава думата чест!

По повод на тази гнусна гавра с нашия народ, ниe от Български Национален Съюз изпращаме следното Протестно писмо към отговорните Български институции, които трябва да реагират по този случай.

http://bg.bgns.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.