Home » Избрано

Българи от Западните покрайнини протестират

2010.04.26 Няма коментари
Spread the love

Пред сградата на Народното събрание в София беше проведен простест на българи от Босилеград и Цариброд.

Те изразиха неодобрението си от официалното изявление на председателката на Народното събрание Цецка Цачева пред председателя на сръбската Скупщина миналата седмица.

Тогава Цачева заяви, че България безрезервно ще подкрепи членството на Сърбия в Европейския съюз.

Безусловната подкрепа, според протестиращите, означава, че българските управници не само амнестират, но и насърчават сръбските власти да продължат дългогодишната си асимилационна политика спрямо българското малцинство.

В съобщение до медиите Демократичният съюз на българите заявява още, че правата на българите в Западните покрайнини за пореден път са пожертвани в името на добросъседските отношения.

Протестиращите смятат, че би било напълно погрешно да се очаква положението им да се подобри с членството на Сърбия в ЕС и искат от официална София да защитава европейските ценности в политиката си към други страни.

http://kafene.net/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.