Home » Избрано

Здравната реформа на Обама одобрена в Конгреса с 219:212 гласа

2010.03.22 Един коментар
Spread the love

21.03.2010

Със завършило току що гласуване, Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри здравната реформа, предложена от администрацията на Барак Обама, научи www.Eurochicago.com.

Както и се очакваше законопроекта не бе подкрепен от републиканците.  Въпреки това мнозинството на Демократическата партия им осигури необходимите 216 гласа за неговото приемане, което стана възможно след дълги преговори и убеждаване на колебаещите се членове в собствената им партия.

Резултатите от гласуването показаха 219:212 в полза на плана на Обама.

Промените в здравния сектор налагат всеки американец да притежава здравна осигуровка. Над 32 млн. американци, които не са в състояние да изплащат частните застрахователни полици, ще бъдат обезпечени с медицински застраховки. Хората, които имат възможност, но не спазят това изискване, ще бъдат глобявани. За здравната реформа в следващите 10 години ще бъдат заделени $940 млрд. ($ 940 000 000 000).

One Comment »

  • Pesho said:

    Гласуваха наново закона за здравната реформа на САЩ – одобрение с 220:207

    Причината е, че републиканците, които се противопоставяха на промяната, откриха две процедурни нарушения. Те бяха поправени и одобрени от Сената.

    Припомняме, че законът бе приет от конгресмените с минималните 219 срещу 212 гласа в неделя, без никаква подкрепа от страна на републиканците. Той предвижда здравно осигуряване за още 32 милиона американци, които досега са били извън системата, и отбелязва най-голямата промяна в американското здравеопазване от десетилетия.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.