Home » Избрано

Операция „Хищник” брои парите на Доган, близки му готвят преврат?

2010.03.23 Един коментар
Spread the love

Близки до лидера на ДПС Ахмед Доган стягат отстраняването му от политиката и контрола, който държи над обръчите с фирми. Това съобщиха за Frognews.bg източници от правозащитната партия. Това бил единственият начин партията да се спаси и едновременно с това да бъдат заличени следите от финансови и икономически престъпления.

От близо месец централата на „Стамболийски” 45 в столицата наподобявала разбунен кошер. Поредният трус дошъл след разкриването, че през миналата година, като консултант на хидровъзел „Цанков камък”, Сокола е получил космическия хонорар от 1,5 млн. лв. и то от дружество, което отчита загуби.

Хора от партията са категорични, че горещата информация не се е появила случайно точно сега и то в медия, приемана като близка до ДПС. Месеци наред тя е била крита от обществото и компетентните органи, инак нямало как да се обясни любопитният факт, че през януари тази година от прокуратурата обявиха, че данъчно Доган е чист и няма нарушения. Явно тогава някой си е затворил другарски очите, или пък убийствените хонорари са били все още секретни.

Изваждането на тези 1,5 млн. консултантски лева са знак, че Доган е предаден за отстрелване отвътре, твърди бившият му заместник в партията и политически анализатор Осман Октай. Още преди година той прогнозира, че има три варианта за отстраняването на Сокола:

1 Да се договори сам с управляващите, тоест с ГЕРБ, че се оттегля от политика и бизнес като разпусне партията, а срещу тази цена да получи гаранции, че няма да бъде разследван и проверяван за злоупотреба с власт и влияние.

2 Икономико-мафиотските обръчи да се откъснат сами от Доган, защото повече не им е нужен, като го предадат на прокуратурата и НАП сведения за суми, сметки и финансови схеми.

3 Физическо отстраняване на лидера на ДПС.

Според Осман Октай обаче събитията от последните дни показвали, че е задействан План 2. Целта била Доган да бъде преследван не само от закона, но и компрометиран пред бедния си електорат, като нагледен пример как може да се лапа, ако си мандатоносител в правителството.

Специално на Доган може да бъде посветена спец операция, под кодовото име „Хищник”, предлага Октай. Финансовите далавери около „Цанков камък” били отлична стръв за проверяващите и разследващите. Върху блесналия хонорара от 1,5 млн. лв. Доган е трябвало да внесе през миналата година около 300 хил. лв. ДДС на бюджета, но той даже не се е регистрирал данъчно, защото е скрил тлъстата сума. Това автоматически го прави нарушител. Освен това до края на април тази година трябва да декларира пред НАП и Сметната палата доходите си като физическо лице, тоест милионите и да отчисли дължимия данък. Как ще постъпи обаче, тепърва предстои да видим?

Този път вътрешната атака срещу Сокола съвпадала и с външни интереси. Вятърът на промяната сега идвал откъм Босфора. От няколко години е ясно, че властта в Анкара не долюбва Доган и опитва да се отърве от него. Фаворитът на комшиите е друг, но шефът го извади от ръководството, обясняват с недомлъвки в ДПС.

Неофициално се твърди, че дистанциране от Доган е поискал и премиерът Бойко Борисов при посещението си Турция преди месец. Тогава министър-председателят обяви, че отношенията между двете страни ще се развиват без посредници, визирайки ДПС и Доган. Комшиите са приели такъв вариант, като срещу това България да се отвори за турски инвеститори и проекти, които да работят без политически комисионери.

Сгъстените облаци над елита от ДПС провокирали някои от най-близките му хора да търсят варианти как да спасяват позициите си във властта. Заместник на Сокола е засечен наскоро да търси контакти с управляващите, чрез посредник от Лондон. Депутатът се подготвял за меко кацане, ако самолетът на ДПС се взриви във въздуха.

Такива били плановете и на други видни депесари, които правели планове за властта в партията след махането на шефа. Освен това в смесените регион хората на Доган от няколко месеца флиртуват нескрито с месните гербери и им предлагат всякакво съдействие, за да не ги закачат..

Любопитство буди и информацията, че първородният син на Доган – Демир, се прибирал от студентстване в Гърция, за да поеме бизнеса на фамилията, който трябвало да се управлява вече на светло.

Източник: frognews.bg

One Comment »

 • АХМЕД ДОГАН said:

  Доган пише писмо след скандала “Цанков камък”

  “Труд” публикува в сряда коментар на Валерия Велева: “Парите повличат Доган и ДПС”. По повод хонорара от 1,5 млн лв, взет от лидера на ДПС, журналистката разсъждава “Понеже топскандалите в ДПС напоследък все около Доган се завихрят, мнозина в партията започват тревожно да се питат:“Докога с Доган?”; “Можем ли без него”; “А с него накъде?”… По-добре (Доган) да се оттегли сега, дори и да не е напълно убеден (и той, и мнозина около него), че партията му може да се спарви сама, отколкото да остане на върха й и да продължио да я прави мишена”. Вчера пресцентърът на ДПС разпространи писмо на Ахмед Доган, в което той се обръща към Велева. като „Мадам В“.

  Браво, Мадам В.!

  Съзнателно не общувам с теб от последните парламентарни избори (юни 2009 г). Винаги съм знаел, че не си “моралният стожер” на обществото, за каквато се представяш.

  Доколкото знам, само преди месец беше подновила офертата си да ни бъдеш таен PR.

  Колегите ми бяха наясно, че и понятие си нямаш от PR стратегии, а с този акт искаш само респектиращо възнаграждение за “добрия тон”, който ще имаш в писанията си за нас. Знам, че не си изключение в това отношение. Но не мога да проумея кой ти внуши, че можеш да бъдеш моралният рупор на обществото?

  А само преди няколко дена, когато започна да провокираш поредната си манипулационна атака срещу ДПС, за един ден ме потърси шест пъти по телефона, и когато не ти отговорих, ми пусна sms, че „можеш да омекотиш и най-тежките удари, които получавам”. Браво, Мадам В. Много е яко, нали? В случая деликатният въпрос е: от колко места ти плащат за подобни “поръчки”? Или, може би, самосиндикално задаваш неприятната ситуация и притискаш само жертвата? Разбира се, срещу цената за “омекотяване на удара”. Не знаеш, че това е подсъдно, нали? А за морал, да не говорим…

  Когато вчера прочетох сакралните ти заклинания по мой адрес, ми стана забавно, естествено, и интересно.

  Ако съм в подходящо разположение на духа, бих могъл да ти направя шокиращ психоаналитичен портрет само въз основа на този текст. И той няма да има нищо общо с твоите миш-маш излияния, които са безпринципна смесица от разнородни понятия, които само внушават непоносимост, ненавист, омраза и дори агресивност. А знаеш ли, че и това също е подсъдно. За морал – да не говорим…

  В този текст цялата ти същност е концентрирана в началото на въвеждащото ти изречение:

  “този път няма…” Защо, Мадам В, този път няма? Защото не ти плащаме, нали?

  От къде идваш и накъде си се запътила, Мадам В? Кой те е упълномощил да се правиш на морален съдник на (и в) обществото? Един съвет. Когато бълваш подобни деструктивни внушения, го прави пред нарочно поставено за целта огледало. Така сама ще прецениш границите на моралния императив във вътрешния си свят, както и съответствието му на външните обстоятелства.

  Между другото имаш интересна история от гледна точка на категорическия императив (постъпвай с другия така, както с тебе би искала да постъпят). Например започваш от “политици по пантофи”, минаваш пред интимното проектиране на Аза в кухнята и спалнята на различни величия (преобразувани в такива маркери – символи, като “гащички”, “луксозни апартаменти”, “милиони в зелено…”, “боянски сараи…”, “властта, която разпределя порциите…”, “1.5 млн. лв. от „Цанков камък..”) до превъплъщаване в ролята на Касандра, която определя кой какво трябва да прави и кога да си ходи от историята…

  Всеки от собствената ти гилдия може да потвърди, че тези пуснати в обращение семантично натоварени “символи”, са върховни моменти в твоето развитие.

  Нещо повече. Тези “символни ядра” се превърнаха в организиращи принципи и “скрити параметри” на измъчената ти аналитичност и на престорената ти морална позиция. И технологията на правене на собствената ти история е една и съща.

  Това е методът на подмяната: подменяш предметната реалност (обективния факт) с виртуална реалност (предложения) и върху “новата” основа на предполагаемата виртуалност съграждаш или създаваш всякакъв тип “новини”, които в общественото съзнание изглеждат правдоподобни, но по принцип са подвеждащи, неверни или манипулационни.

  Например ти много добре знаеш, че четирите идейни проекта (като предпроектни проучвания) нямат нищо общо с “Цанков камък”. Дори, тези предпроектни проучвания не са започнали да се реализират; те не са обективен факт. Те са направени като стратегия за развитие на една частна фирма в контекста на европейските реалности.

  Но понеже усещаш, че проблемът с “Цанков камък” влиза в полезрението на обществото, като част от дневния му ред, съзнателно свързваш предпроектните проучвания за други обекти с един обективен факт – “Цанков камък”.

  Именно тук е подмяната, Мадам В., и върху тази виртуална реалност с внушени правдоподобни асоциации (свързването на един обект с друг, които нямат нищо общо), започваш да изграждаш политически, икономически, правни и морални тези.

  Що се отнася до хидровъзел “Цанков Камък”, вярно е само едно. Много хора знаят, че бях идеолог на този проект до намирането на финансова схема за неговото стартиране. По финансинг проектът спечели първо място в ЕС по “виртуално финансиране”, чрез метода на въглеродните емисии (Протокола от Киото). След това компетентните субекти бяха други.

  Така е, Мадам В…

  Явно е, че от време на време изпитваш чувство на вина. Ти си знаеш. Но сигурно не съзнаваш, че комплексът за виновност продуцира агресивност.

  Да. От гледна точка на цялостния ти статус, това е нормално. Дерзай! Знам, че имаш слабост към властимащите. Но запомни: накрая всеки трябва да си плати сметката.

  Ще се помоля за теб. Господ да ти е на помощ!

  АХМЕД ДОГАН, [email protected]

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.