Home » Избрано

Международна седмица в Американския университет в България

2010.03.15 Няма коментари
Spread the love

15 март 2010г., Благоевград.

Възможно ли е човек да срещне хора от 37 различни националности, но не във виртуалното пространство, а на живо? Дали един живот ще му стигне, за да обиколи света и да се запознае отблизо с техните култури, нрави и традиции. Вероятно не… Студентите от Американския университет в България не са изправени пред тази дилема – за тях светът е събран на едно място – университетския комплекс „Скаптопара” в Благоевград.

Американският университет в България е едно от малкото места в света, в което учат студенти от 37 страни. Те живеят и учат заедно, споделят грижите и мечтите си. Времето, прекарано заедно в студентските общежития, им дава възможност да се опознаят и да разберат, че младите хора по цял свят споделят едни и същи стремежи и желания. Според студентите на Американския университет в България, истината за добро разбирателство се гради върху „откриване на приликите и толерантност към различията”.

Третокурсникът Раман Фаминов от Беларус казва, „Американският университет в България ми помогна да бъда по-открит и да възприемам различни гледни точки. Чувствам се като гражданин на света, напълно освободен от предубеждения, но освен това много важно за мен е, че се научих да ценя моите собствени различия. Чувствам се много горд със собствената си държава, култура и традиции. Благодарение на разнообразието в АУБ, аз разбрах колко е важно да се отделиш от останалите и да запазиш своята идентичност”.

Международната седмица се провежда за десета поредна година в АУБ, по време на която, университетската общност ще има възможност да научи повече за културните особености на страните, представени в университета. Събитието и тази година се организира от Програмата за възпитаване на толерантност към различия и почетно общество Фи Бета Делта към АУБ.

Програмата на Международната седмица в АУБ включва следните събития:

  • 15 март, 20.30ч., Скаптопара 1Традиционни игри и изкуство. По време на първото събитие студенти ще покажат различни забавни игри, традиционни за тяхната държава. Освен това, ще бъдат показани снимки от различни държави, като студентите ще имат възможност да гласуват за най-добра фотография, представяща дадена държава.

  • 16 март, 20.00ч., Нова академична сграда, „Скаптопара”, АудиторияКомично шоу. В него студентите с хумор ще представят стереотипи, типични за техните държави.
  • 17 март, 22.00ч., Скаптопара 1Киновечер.

  • 18 март, 19.30ч., Скаптопара 1 – „Каква е моята държава”. Презентации на особеностите на  различни държави.

  • 19 март, 19.30ч., Аудитория, главна сграда на АУБ Вечер на талантите. По време на Вечерта студенти ще представят своите таланти – пеене, танцуване, акробатика, и др.

  • 20 март, 18.30ч., , главна сграда на АУБ Международен кулинарен фестивал. Студенти ще представят традиционни гозби, приготвени от тях.

За допълнителна информация, моля потърсете Албена Кехайова на тел.: 073 888 215 или мобилен: 0888 80 17 48.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.