Home » Избрано

Арестуван е главният секретар на Агенцията за българите в чужбина

2010.03.01 Няма коментари
Spread the love

Арестуван е главният секретар на Агенцията за българите в чужбина Стефан Николов, съобщиха източници в прокуратурата, предаде БТА.

Според запознати той е поредният обвиняем по делото за разбития канал за уреждане на молдовци и украинци с българско гражданство. Той е задържан вчера следобед в следствието. Бил е обискиран кабинетът на Николов и жилището му.

Повдигнато му е обвинение за престъпление по служба. Твърди се, че е издавал удостоверения за български произход на молдовци, с които те кандидатствали за гражданство в България.

Николов е обвинен в длъжностно престъпление по чл. 282 от Наказателния кодекс, представляващо особено тежък случай. В хода на разследването станало ясно, че двамата с Христов са уреждали чужденци с български документи по втория начин.

Христов е ходатайствал на молдовката Мария Богданова за издаване на разрешителни за работа и постоянно пребиваване у нас на молдовци и украинци. А Николов е уреждал молдовци с българско гражданство, отново след намесата на Богданова.

Според министър Божидар Димитров промените в Закона за българското гражданство ще пресекат паспортната мафия. “Паспортната мафия ще пореве и ще си отиде. Първата дума, която чуваше всеки кандидат за българско гражданство, беше дай 300, дай 500 евро, да ти оправя документите”, каза пред агенция “Фокус” Димитров.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.