Home » Избрано

Половин България в бедствено положение

2010.01.23 Няма коментари
Spread the love

Четири общини във Варненска област обявиха бедствено положение. Освен Суворово, това са Аксаково, Вълчи дол и Бяла, съобщи АСН.

В Североизточна България вали сняг, придружен със силен вятър и ниски температури. Образуват се големи снежни преспи.

Много тежко е положението и в община Ветрино и по всяка вероятност ще обявим бедствено положение, каза кметът Георги Андреев.

Десетки автомобили са закъсали по пътищата. Главната ни задача сега е да снабдим населението с хранителни продукти, заяви кметът на община Ветрино.

В Бургаска област обстановката също е усложнена. 15 селища в общините Царево, Руен и Несебър са без ток.

Ахтопол е без ток от първите часове на деня, заради сложната метеорологична обстановка в региона. Градът е блокиран в преспи и връзките с останалите населени места са прекъснали. Улиците са затрупани с преспи на места над 50 см. Доставките по магазините са спрени.

Всички пътища в Добричка област са затворени с изключение на пътя Добрич – Варна, Добрич – Силистра и Добрич – Балчик. Не се препоръчва никакво пътуване.

9 селища в Шуменска област са останали без ток, заради аварии, причинени от силните ветрове, съобщи говорителят на полицията в Шумен Десислав Райчинов.

Електричеството е било прекъснато в селата Новосел, Черенче и Средня от община Шумен, в Хърсово, Ружица, Каравелово и Пет могили в община Никола Козлево, както и в село Долина и кв. Кусна – Каолиново.

Заради снежни навявания, високи повече от метър, се отклонява движението по пътя от Силистра за Добрич.

Затворени за движение на автомобили са Дюлинския проход и магистрала „Тракия” в участъка Карнобат – Бургас.

Затворени за движение са третокласните пътища в северната част на Шуменска област.

Kafene.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.