Home » Е-Списание

Защо днес в Чикаго купуваме машини за сняг и портокалов сок

2010.01.07 Няма коментари
Spread the love

Или как SMS-ите и Twitter стимулират икономиката на САЩ

В Чикаго вали сняг. Всички говорят, че тук ще вали много. За последните дни температурите в САЩ силно паднаха. Рекордно ниски те бяха дори  във Флорида, където губернаторът Чарли Крист обяви извънредно положение заради студа. И без него фермерите от този регион, които годишно произвеждат 2/3 от цитрусовата продукция в САЩ не спят, за да се грижат за растенията си – портокали, тангарини, ягоди и др.

Температурата в най-стария пристанищен град във Флорида и Америка Сейнт Августин (основан през 1565 г.) и тази нощ бяха под нулата.

Разочаровани са и туристите, дошли да съберат слънце по тези краища.

Последно такива студове е имало през 1989-та. Разликата от тогава е, че сега средствата за комуникация между хората са много по-развити.

Първото СМС съобщение е било написано едва през 1993 г., а ето снимка на GSM от 1991 година:

Днес на Tуийтър една от най-често споменаваните думи е сняг, а на мобилния си телефон получих две съобщения, колко студено е във Флорида.  При това едното направо ме призоваваше да хукна към магазина да купувам портокали и сок,  защото там температурите паднали дори до –7. А знаейки, че тук системата е Фаренхайт това ще рече, че по целзий това са -22 (т.е. 22 градуса под точката на замръзване на водата).

Ако игуаните падат от дърветата премръзнали от студ при 5 градуса по Целзий (вижте тук), алигаторите сигурно са се превърнали в пингвини, за да оцелеят в ледената вода.

И как да не ти стане студено  и снежно от тези жсъобщения и да не хукнеш към магазина да се сгрееш – да си купиш последните портокали и нова машина за сняг.

На мобилните оператори и Туийтър трябва да дават държавни помощи за това,  че стимулират икономиката на САЩ.

Eurochicago.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.