Home » Избрано

ГЕРБ избра Борисов така, както БКП избираше Т. Живков

2010.01.10 Един коментар
Spread the love

Бойко Методиев Борисов беше избран за председател на ГЕРБ от 1227 делегати на второто национално събрание на партията. Други предложения за този пост нямаше.

За заместник-председател беше избран Цветан Цветанов. До сега Цветанов беше председател, тъй като при учредяването на ГЕРБ през 2005 г. Борисов беше все още кмет на София и по закон нямаше право да ръководи партия.

“Оттук нататък ни чака много работа. Истински можем да се зарадваме не на третия, а на петдесетия успех на изборите”, заяви в края на националното събрание Бойко Борисов.

Председателят и зам.-председателят са членове на Изпълнителната комисия според промените в устава. За членове бяха избрани и:

Красимир Велчев – който и до момента е член на комисията и заемаше поста “организационен секретар”,

Искра Фидосова – съпредседател на Папрламентарната група на ГЕРБ, която и до момента е член на Изпълнителната комисия,
Румен Иванов – областен ръководител на ГЕРБ за Добрич,
Димитър Николов – кмет на Бургас,
Иван Тотев – областен управител на Пловдив , когото Цветанов определи “като добър кандидат за кмет на града”,
Пламен Нунев – депутат и областен ръководител за Русе,
Живко Тодоров – депутат и активист на младежката организация на партията,
Павел Димитров – областен ръководител за Варна,
Косьо Хаджигаев – областент ръководител за Благоевград.

1303 делегати участваха във Второто национално събрание в НДК.

Те одобриха единодушно политическа резолюция. В документа се посочва, че партията “споделя и ще работи за осъществяването на четирите основни стълба на социалната пазарна икономика”.

Това са индивидуалната свобода, личната отговорност и частната автономия спрямо държавата, свободните пазари и функциониращата конкуренция, солидарност и субсидиарност с цел зачитане на човешкото достойнство и запазването на социалния мир, както и уважение към създаденото, съхранявано за бъдещите поколения и като общо наследство.

Националното събрание гласува промени в устава на партията. Националните и регионалните органи на партията вече ще са с четиригодишен мандат, а не както беше досега – с тригодишен.

Новост в основния партиен документ е създаването на общинско ръководство като част от партийната структура. Общинското ръководство ще може да одобрява или освобождава секретарите на местните клубове на партията.

Според промените такива клубове ще могат да се създадат най-малко от трима членове на партията. Одобряването на кандидатите за членове на партията ще става, след като комплектованите им документи се изпратят до Изпълнителната комисия на партията от общинското й ръководство.

Изключването на членове на партията ще става също от Изпълнителната комисия по предложение на общинското ръководство.

Народните представители и депутатите от ЕП, министрите, областният управител, които са членове на общинската партийна структура, ще участват по право в общинските събрания на партията.

Веднъж на три месеца трябва да има областни събрания, предвижда друга промяна в устава.

С промените в основния партиен документ ГЕРБ вече има председател и заместник-председател. Националното събрание на партията трябва да се свиква най-малко веднъж на четири години, а не както беше досега – на три.

Източник: VESTI.bg

—————————-

Единственият противник на ГЕРБ в момента е самия ГЕРБ

Това заяви премиерът Бойко Борисов минути след като бе избран официално за председател на ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС. ГЕРБ трябва да успее да запази доверието на хората. Хората се начакаха на “светло бъдеще”, заяви още Борисов. “Трябва да бъдем всеки ден така ангажирани, сякаш утре са изборите”, категоричен бе той. Това е като в един университет. Отличниците може един ден да не са си написали домашното, но преподавателите знаят, че те учат, обясни той. Новият председател на партията заяви, че ще се занимава максимум 99 % от времето с правителството. Цветанов ще се занимава с партията, аз ще се намесвам, когато трябва да се намери необходимия баланс между областните управители и депутатите, каза още Борисов. Трябва да направим точна оценка на кадрите в средните ешелони, подчерта той. “Не мога да не съм радостен, че за разлика от другите партии ние не на думи, а на дела дадохме на жените сериозно признание и жена стана председател на Народното събрание и жена е кмет на София”, заяви Борисов, Много работа и много очаквания има в момента. Само след няколко дни Румяна Желева има тежък изпит. За нея се изговориха много лъжи, каза премиерът. Той благодари на всички гости за поздравленията и подчерта надеждата си, че те ще направят така, че излъченият от ГЕРБ и България кандидат за еврокомисар да се справи отлично пред Европейския парламент./БГНЕС /

One Comment »

  • Aferist said:

    Яне: Управлява ни партия, хибрид на БКП и МВР. Тръгваме да сваляме правителството на Борисов!

    „Ред, законност и справедливост” започва активни действия за сваляне правителството на Бойко Борисов. Бойко Борисов се стреми единствено към налагане на еднолично управление, обяви лидерът на РЗС Яне Янев в Благоевград, съобщава Дарик радио.

    „В момента ни управлява партия, която е хибрид на БКП и МВР. Всички българи да се отърсят от страха и примирението и да подкрепят предстоящия протестен митинг на РЗС, който ще се проведе на 10 март в столицата. Той е под надслов “Нова конституция – нова държава”. Основната цел на “Ред, законност и справедливост” си остава предсрочното разпускане на 41-то Народно събрание, свикване на Велико народно събрание и приемане на нова конституция. ГЕРБ промени вота на избирателите, спекулира с доверието на българите и се превърна в поредната партия на прехода у нас. В момента управлява нова тройна коалиция, в лицето на ГЕРБ, Костов и Сидеров. Те показаха, че нямат законодателна програма, а държавата ни се превърна в блато, в което за 20 години, едни и същи алигатори лапат за сметка на българските граждани. Бойко Борисов се стреми единствено към налагане на еднолично управление. Освен министър Цветан Цветанов, в този кабинет няма политици с минало, а всички са взети случайно, за да служат на Борисов. Въпреки, че той ги унижава, те пак му служат безпрекословно”, каза още Яне Янев, съобщава Дарик радио.

    Afera.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.