Home » Авторски страници

Лято 2010: Програма по български език, култура и история за младежи извън България

2009.12.14 Няма коментари
Spread the love

Американският университет в България, град Благоевград организира Програма по български език, култура и история за младежи на възраст от15 до 20 години. Тя е предназначена за деца на българи, живеещи в чужбина, както и за други млади хора, които искат да се запознаят с България и нейното културно наследство. Програмата е с продължителност 3 седмици, от 25 юли до 14 август 2010 г.

Програмата предлага курсове по български език и литература на три нива с включено изучаване на важни моменти от българската история, както и посещения на забележителности, свързани с историята, културата и народните традиции. Спорт, фолклорни танци, вечери на българското кино, българска кухня, традиционни занаяти и други дейности включени в програмата я правят интензивна и същевременно занимателна. Предвидените екскурзии ще заведат курсистите на вълнуващи места като Мелник – най-малкият град в България; Рилският манастир, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство; Казанлък, намиращ се в Долината на розите и на тракийските царе; Велико Търново – столицата на Второто българско царство; и София – столицата на България.

Програмата по български език, култура и история дава възможност на курсисти, които не говорят български и/или не са посещавали България да научат лесно основни разговорни форми и да добият непосредствена представа за природата, културата и някои от традициите на страната. Курсисти, които владеят български на средно или по-високо ниво ще могат да подобрят уменията си по четене и писане, както и ще запълнят някои от пропуските си по българска история и култура.

Изживейте едно незабравимо лято в България!

Таксата за участие е 720 EURO и включва:

* Обучение и всички необходими материали
* Настаняване за 16 дни в общежитията на Американския университет
* Настаняване в хотели в Пловдив, Велико Търново и София
* Закуска, обяд и вечеря за 16 дни в Благоевград
* Закуска и вечеря през 3-те дни екскурзия
* Участие в избрани културни и спортни дейности
* Участие във всички екскурзии и посещения на забележителности
* Входни такси за спортните съоръжения, музеи и други забележителности

Срок за записване:                         25 юни, 2010

За въпроси и допълнителна информация: г-жа Надежда Афендова – координатор на програмата, тел: 00359-73-888212; мобилен: 00359-889-629273  Е-mail: [email protected]

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.