2024-04-26

1 thought on “Великите тайни на българския преход

  1. През цялото време докато в парламентарната комисия за контрол върху ДАНС е бил изслушван Алексей Петров, председателят и Иван Костов не е обелил и дума. В схемите, които е разкрил Алексей Петров, участник е бил и Командира.

    След изслушването на Алексей Петров в парламентарната комисия за контрол върху ДАНС, онова което е казал остана тайна, тъй като минава за класифицирана информация. Въпреки това Петров се закани, че ако институциите в България не си свършат работата, той ще разкрие потресаващия механизъм на отстраняване на неудобните от страна спецслужбите през времето на прехода.
    „Ако своевременно не се вземат мерки от Комисията за контрол на ДАНС и не бъдат сезирани компетентните органи за това, което ще оповестя тук като начини и методи на контрол на политико-икономическите процеси в прехода чрез отстраняване – дори физическо, на хора, за да се постигнат определени цели, след това ще го кажа публично”, оповести безапелационно Алексей Петров.
    По времето на изслушването на Алексей Петров, Иван Костов е мълчал като риба, разказа за afera.bg очевидец на събитието.
    Още повече, че Алексей Петров в прав текст бил казал: „Ако зависеше от мен, господин председател на комисията, вие щяхте да бъдете в затвора!”.
    Само по тази реплика можем да съдим какви факти и схеми е изнесъл като начало Алексей Петров. Именно и заради гробовното мълчание на Костов дойде и Петровия елегантен сарказъм след излизането от комисията, когато той отрони, че „недоверието му към нейния председател Иван Костов вече е по-малко”.
    Онези, които обаче знаят какво знае Петров са се смразили само от лекото открехване на завесата.
    „Вадя наяве сценарии и сценаристи, ако се бездейства. „Става дума за модел, посттоталитарен модел, който е използван от специалните служби, за елиминиране на опонента чрез дискредитация, в краен случай и с физическо отстраняване”, каза още Петров.
    Алексей Петров знаково каза и, че докладът изтекъл в Интернет не е онзи, който е занесъл на Бойко Борисов. Не е важно кой ми го е дал, а кой го изнесе в Интернет, риторично попита Петров.
    Както разкри първа afera.bg докладът е писан от Веселин Марков и подписан от Иван Драшков.
    „През лятото на 2008 година възникна така нареченият вътрешен конфликт в агенцията. В този период започна сериозна работа по най-висшите етажи на властта както и с организираната престъпност.Оттук нататък си направете изводите какви са причините да възникнат конфликти и разделението на групите. Кой е стоял зад единия модел на работа, за да се каже, че е имало свършена работа, и кой зад другия, който се е опитвал да попречи”, коментира още Петров.
    Зад кръга Драшков стояха плътно Доган, Румен Петков, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, които ляха сълзи при отстраняването му от ДАНС.
    Алексей Петров до този момент два пъти е ставал остра мишена. Първият, когато стреляха срещу него преди да бъде назначен за шеф на ГДБОП. Тогава кръгове, близки до мафията и до Борисов се разтревожиха от това назначение. Втория път е, когато Петров влезе в ДАНС умишлено осветен от Румен Петков и стартира разбиването на корумпирания кръг в спецслужбите, свързан с олигархията, който беше превърнал службите частпром. Днес Алексей Петров пак е мишена, защото е готов да отиде докрай и да разкрие в прав текст цялата престъпна политическо-мафиотска олигархична мрежа.

    Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *