Home » Авторски страници

Инж. Стойнов за изборите в СДС: “Всичко вече е ясно!”

2009.11.27 Един коментар
Spread the love

Кандидатът за Заместник председател на СДС инж. Л.Стойнов пред  www.Eurochicago.com

Здравейте, седесари!
Всичко вече е ясно! Предизборната кампания (каквато нямаше) завърши. Днес 27.11.2009 г., 19:00 часа, искам да споделя не като кандидат за заместник председател, а като седесар моите лични чувства и впечатления, които не са добри и оптимистични за СДС.
Предизборни представяния, дебати и защити на позиции нямаше! Единствено три района в София „Надежда”, „Връбница” и „Лозенец” (то е понятно – там има дейни и истински седесари) организираха предизборни срещи на кандидатите за НИС с членовете.
Приятели,
Влязох в тази надпревара с добри чувства и с настроение, но и с ясната представа, че при нас има много апаратни игри. За този, който желае да ме апострофира или опровергае, ще кажа следното: не може ръководството на най – голямата организация, да не се срещне с кандидатите за НИС – визирам конкретно ръководството на Софийската организация на СДС. То е взело решение и трябва да се спазва – от кого?! Това ли е демократично избиране на всички нива, както претендираме, че извършваме избора на своите ръководни органи? И това ако не са „апаратни игри” – здраве му кажете! Аз съм единственият кандидат за член на НИС от София, който няма регистрирани застъпници. Много мои съратници искаха да отидат по районите и да ме представляват, но аз имам вяра в седесарите и не сметнах за необходимо да пратя хора, за да следят срещу манипулации.
В тази кампания благодарение на статиите и ненужно подсказаните подкрепи от някои софийски „лидери” разбрах, че в СДС, не само че сме хора на някого, не само, че сме лоши и добри, нови и стари, но има и „семпли” членове. Кои ли са атрактивните?
Семплите трябва да „служат”, да гласуват и даже да не мислят! Това вече ми прилича на действия в една друга партия (БКП) и едно друго време (преди 20 години). За жалост тези хора изгубиха за мен своята роля и визия на лидери, загубиха връзката с реалността и членовете.
„Момчета”, не си ли спомняте, че при разделянето ни с нашите приятели от ДСБ, Вие бяхте основна причина!? Не си ли давате сметка, че с капсулирането си Вие водите организацията до следващо разцепление?!
Смятам, че не е нужно един лидер да посочва кандидатите, които са негови фаворити, защото вече не са лидери за останалите. Това, ако не е разделение отгоре – пак здраве му кажете!!!
Аз благодаря на всички членове, които запазиха толерантния тон, взаимното уважение и които не забравиха, че хората искат истински лидери, а „търговците, обсебили Храма – ВЪН!”
Пожелавам успех на всички кандидати за Председател и Заместник председатели и нека победят най – добрите ОБЕДИНИТЕЛИ!

Инж. Любомир Стойнов

One Comment »

 • ИВ said:

  Костов обяви новото ръководство на СДС

  Любен Обретеноv

  Лидерът на ДСБ Иван Костов изпревари сините и докато на “Раковски” 134 още брояха бюлетини, той поздрави избрания след вътрешен вот председател на СДС Мартин Димитров и новото ръководство на партията. Костов направи изявлението си по обяд, а първите официални резултати се очакваха след 19.00 часа вчера. Към момента на поздравленията единствено Димитров бе съобщил, че според негово паралелно преброяване печели от раз с 55%. Костов обаче отправи пожелания и към членовете на НИС, които са и зам.-шефове – Найден Зеленогорски, Вельо Илиев, Светозар Шуманов, Вълчо Чолаков, Цанко Цветанов, Румен Христов и Любомир Ковачев.

  “Не мога да коментирам, преди да се е произнесла комисията”, обяви в късния следобед шефът на вътрешнопартийната комисия за избор на лидер Владимир Кисьов пред “Сега”. Към 17.00 в синята централа дори не бяха пристигнали всички протоколи от страната. Костов обаче бе убеден в достоверността на информацията си и дори напомни, че е време двете партии да започнат преговори за съвместно явяване на местните избори през 2011 г. Кметът на район “Витоша” Любен Петров, който е с втори резултат за лидерския пост, обяви пред БНР, че има нарушения на вота и е възможно да се стигне до втори тур между него и Димитров.

  ——–ТЕЧ

  “Има изтичане на информация от Главна прокуратура към БСП, а целта е да се предотврати повдигането на обвинения срещу членове на соцпартията”, обяви още Костов. Според него целта на създадената преди две седмици специална комисия за защита на кадрите в БСП е да се осигури политически чадър над разследваните червени министри. Костов уточни, че от поведението на шефа на комисията Младен Червеняков става ясно, че разполагат с данни, които са следствена тайна. “Не коментираме изказванията на политиците”, лаконична бе говорителката на главния прокурор Стелиана Кожухарова.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.