Home » Избрано

Лечева посочи поръчителите на покушението срещу мъжа й

2009.10.14 Няма коментари
Spread the love

„Бойко Борисов ми каза кой е поръчал покушението над Манол“  заявила досегашната председателка на агенцията за младежта и спорта Весела Лечева пред директора на новия вестник „Галерия“ Кристина Патрашкова.

В първия си брой днес седмичникът публикува данни за покушението над Манол Велев и казаното от Лечева във връзка с нападението над мъжа й, който беше прострелян на 11 юли 2007 в София, съобщи Нюз.бг.

Гавен редактор на изданието е бившата шефка на пресцентъра на ДАНС Зоя Димитрова, като медии посочват, че зад изданието стоят хора от бившата Държавна сигурност.

Патрашкова обясни, цитирана от бТВ, че Лечева за първи път е съобщила имена на лица, които вероятно стоят зад нападението над съпруга й.

Сред тях са Христо Ковачки, Васил Божков и Тодор Батков. Споменала е и имената на Ирена Кръстева и Майкъл Чорни.

По думите на Патрашкова Лечева се е срещнала с премиера, който е свел възможните поръчители до трима.

Журналистиката обаче допълни, че в момента съпругата на Манол Велев се чувства изключително застрашена. Тя се притеснява за живота си, посочи Патрашкова.

Въпреки това екипът на „Галерия“ е взел решение да оповести казаното от нея, защото така щяла да се осигури по-голяма защита за Лечева.

Патрашкова допълни, че съпругата на Манол Велев се страхува да произнесе на глас името, за което премиерът има най-големи обоснования да твърди, че стои зад покушението.

Тя обаче посочи, че „ако се стигне до поръчителя ще бъде разрушена голяма корпоративна пирамида“.

Според директора на „Галерия“ Лечева се страхува, защото чувства, че нито МВР, нито прокуратурата, нито цялата държава стоят зад нея.

Kafene.net


Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.