Home » Избрано

Дойдоха като аслани, тръгнаха си посрани…

2009.10.10 Един коментар
Spread the love

„Дойдоха като аслани, тръгнаха си посрани…“

Това бе един от коментарите след загубата на българските футболни национали от Кипър с 1:4

Ето един по-обширен разказ на наша съгражданка от Кипър гледала пародията на  стадиона:

„СРАМ! РЕЗИЛ! УНИЖЕНИЕ! Това е равносметката от тази среща! Едно нещо имахме, с което от време на време се гордеехме и това бе футболът. А сега и той ни изклати! Има ли нещо стойностно и свято в нашата държава, на което може да се вярва и да те радва? Ако има, кажете ми го, защото 10-тина години не живея там. Но тази вечер, тръгвайки си от стадиона гледах наведените глави на моите приятели и сънародници, дошли от всички градове на острова. Един спомена „Госпожо, не предполагах и за миг, че ще стана свидетел на такъв резил. По-добре да бях отишъл на премиерата „Римска баня“ поставена от Славчо Пеев. Нищо, че ще е на гръцки… поне щях да се радвам, че тук се поставя една наша много добра постановка…“ А децата питаха съвсем немонно „Ама защо нашите не играха, а се разхождаха по стадиона“. А кипърци, повечето съвсем великодушно ни успокояваха „Е, на наш терен е, какво толкова…“ И те ни съчувстваха. А нашите „национали“ дори не им пукаше, че няколко стотин българина си дерат гърлата с „Българи юнаци“ и т.н… Каква пародия на футбол… Голямо разочарование…, а утре трябва да понесем и подигравките на шефовете и приятелите си, ужас! Винаги съм се пъчела и гордяла, че съм българка, винаги съм изтъквала нашите преимущества, подготовка и знания… Сега, не съм толкова сигурна… добре че вчера не приех облога на един кипърец, защото щях да изгубя заплатата си за една седмица… Имам чувството, че някой насила бе изкарал тези момчета на терена и бе вързал краката им… Жалко!!!“

Автор на коментара: Ева (публикувала го за първи път на sportni.bg)

One Comment »

 • az said:

  Kak Аржентина победи Перу в 93-тата минута ( 2:1 )

  Така се стигна до последната минута, когато започна драмата. При едно разиграване защитник на Аржентина тръгна да се прави на техничен около аутлинията и му бе отнета топката. Последва бърво центране в наказателното поле, там играч на Перу по необясним начин бе оставен абсолютно непокрит и заради купа от играчи пред себе си на свой ред центрира късо и Ренхифо с глава забоде топката в мрежата.

  Домакините на свой ред се хвърлиха бясно напред. В 93-та минута при едно ниско центриране през купа от играчи топката се отклони и попадна в непокрития Палермо при далечната греда и пред него бе само зейналата празна мрежа и той от 2 метра не можеше да сбърка.

  „Лудия“, както е известен Палермо, тръгна в екстаз да си съблича фланелката, но заради набитото си мускулесто тяло едва успя да го направи. Марадона пък полудя на тъчлинията и се хвърли в локвата от радост.

  За късмет на Аржентина пък два от преките конкуренти загубиха шансове за класиране след домакински загуби. Колумбия падна с 2:4 от Чили, а Венецуела загуби с 1:2 от Парагвай.

  гол.бг

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.