Home » Е-Списание

Откритие: Умните са по-секси

2009.08.09 Един коментар
Spread the love

В новини, пристигнали от Дания, четем за резултати от научно откритие, което на някои от нас отдавна е известно и можем да поспорим за правата върху него. Ето какво пише в www.data.bg по случая:

Датските психолози са изследвали в продължение на години връзката между сексуалността и интелекта на жените, и са стигнали до извода, че колкото по-интелигентна е една жена, толкова по-сексуална е тя.

За да достигнат до този извод, са били изследвани над 2000 жени близнаци от различни възрасти, вариращи от 18 до 83 години. Участниците в изследването са отговаряли на въпроси относно техния сексуален живот. След това били тествани за нивото на интелигентност (IQ).

Оказва се, че жените с висок коефициент на интелигентност обикновено са много доволни от своите сексуални партньори, а и партньорите им от тях. Те имат по-редовен сексуален живот, по-често изпитват оргазъм и са значително по-доволни от живота си.

Но това не е всичко. Жените с висок коефициент на интелигентност са “обречени на успех”, както в кариерата, така и в личния си живот.

IQsmart02

От редакцията на Еврочикаго ще добавим, че след изследвания и тестове сме стигнали до гореизброените изводи много преди датчаните. Нещо повече – след подробни статистически проверки дойдохме до извода, че същите заключения важат с не по-малка сила и за силния пол. Най-интелигентните мъже практически не остават необвързани, неженени. Обикновено те са много доволни от половия си живот и от половинките си. Понякога дотолкова, че се женят по 3-4 и повече пъти.

Накрая да обобщим: Умните мъже никога не са грозни, а добрите жени трудно се познават извън дома им. Най-добрите сред тях ще познаете едва, когато видите щастливите им мъже и възпитаните им деца. И както е казал народът – стойте далеч от незадоволени жени!

  .IQsmart03IQsmart01

 

One Comment »

 • Sех и оргазми said:

  Кои жени са способни на повече оргазми?

  Високата емоционална интелигентност при жените определя техния оргазъм. Колкото по-интелигентна е една жена, толкова повече оргазми получава тя. До този извод достигнаха учени, които проведоха изследване сред 2000 жени от Великобритания.

  Според британските академици от Кралския колеж в Лондон, тези дами, които са по-добре запознати със своите собствени чувства, изпитват по-голяма наслада от секса. Те търсят по-добрия секс. Не изпитват притеснения да споделят на партньора какво им харесва.
  Те знаят какво да дадат на половинката в леглото и в същото време знаят как да си поискат. Женската кулминация е по-сложна, отколкото кулминацията при мъжете. Емоционалните и умствени фактори играят голяма роля при постигането на оргазъм.
  От друга страна дамите, които имат по-ниска емоционална интелигентност по-рядко се радват на оргазми. Но съществуват доказателства, че редовният секс може да подобри емоционалната интелигентност при жените.
  Според учените резултатът идва от естрогена. При редовна сексуална активност, когато неговите нива се покачват, се увеличава цялостната мозъчна дейност. Доброто образование също е решаващ фактор.
  Жените, които имат широки познания и високо IQ са по-либерални и освободени в леглото. Тяхното въображение е по-богато, което им позволява да постигнат задоволителни резултати сред мъжкия пол. Много сексолози се съгласяват, че най-голяма ерогенна зона при жените е мозъкът.

  Източник: az-jenata.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.