Home » Избрано

Лято 2009: Топлесът е на мода

2009.07.12 Няма коментари
Spread the love

Да се се печеш топлес е доста разпространено явление, а това лято – супер модно. Смята се, че за пръв път еманципираните французойки са се престрашили да се пекат на слънце без горнище през 60-те години на миналия век. Сега с това едва ли можеш да впечатлиш някого. Именно през сезон 2009 г. топлесът покорява всички плажове наред. Дали желаете да бъдете без горнище това е лично решение на всяка дама, но все пак си струва да се прислушате към мнението на специалистите.
Лекарите мамолози не препоръчват топлеса, но ако все пак сте твърдо решени те съветват да спазвате определени правила: 1. Топлесът като правило е безвреден за девойките под 22-24 години, докато жените над тази възраст трябва да се консултират със специалист преди слънчевите бани. 2. Ако има предразположение към различен вид женски болести, печенето топлес може да провокира заболявания на млечните жлези, оказвайки вредно въздействие на кожата. Нещо повече слънчевите лъчи и прегряването могат да усложнят протичането на болестта и да трансформират тумора в злокачествен. Също така не е добре луничките да бъдат излагани на директните слънчеви лъчи, защото тези безобидни образования могат също да прераснат в опасни онкологични заболявания. 3. Още едно правило: гърдите не трябва да се излагат на слънце през втората фаза на менструалния цикъл. През този период в структурата на млечните жлези настъпват съществени промени заради хормоналното преустройство на организма.
Психолозите определят стремежа на дамите към топлеса като проекция на личностното отношение към проблема на сексуалността. От една страна, разголените гърди – това е скрита, възможно даже неосъзната демонстрация на сексуална неудовлетвореност у жената. Мотивът може да бъде и желание да се привлече вниманието. От друга страна, това е протест срещу затварянето в рамките на обществения морал и социални забрани. И накрая топлесът може да помогне на прекрасната половина от човечеството да престане да се срамува от своето тяло и да се избави от всички досадни комплекси, отравящи живота им. /БГНЕС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.