2024-06-25

Контакт

Spread the love

Редакционен  E-Mail:

EuroChicagoEMail

.

eurochicago.com(при)gmail.com

 

 

● President: Petra Stamatov  (Businesspartners.us, Inc.) * Tel./Fax:+1-847-8218731 * Cell: +1-847-2937325
● Editors: * Bulgarian +359-896-020676 * English  +1-224-5229055 * Russian +1-847-3129791
● Web Design: +1-303-9685062  * +1-847-9467752 * (Peter Stamatov +1-847-9248596)

 

.

120 thoughts on “Контакт

 1. Здравейте драга редакция. Преди години препечатахте моя публикация от български сайт, наречена „Морален кодекс на българските политици и общественици“ – като идея за обсъждане …
  Днес ми се ще да ви пратя друг един текст, който сложих като бележка на профила си във Фейсбук. Дано успеете да го прочетете и да ми отговорите дали става за публикация при вас…
  Ето ви линка:
  https://www.facebook.com/notes/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2/%D1%86%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%82-%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%BB-%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D1%83-%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%B0/2822935521123754/
  До скоро !

 2. „Вода, ВОДА, ти си най-голямото Чудо на природата – ти си самият Живот!” Антоан сент дьо Екзюпери
  Това е девизът на първата във Врачански окръг екологична фондация „Искър”,учредена на 28 август 1992г.и регистрирана на 18 март1993г.
  На 20 и 21 март 1995г. в Мездра се проведе Първата Национална извънстолична конференция на еколозите от НПО в България, посветена на възобновяемите енергоизточници.В нея взеха участие едни от най-нашумелите еколози, като Амадеус Кръстев от „Зелени патрули”, Фори Светулката, Мария Молешка, които организираха бдения със свещи край Химкомбината Враца и АЕЦ Козлозуй, „Зелени Балкани” и пр. АЕЦ Козлодуй ни предостави два автобуса, с които заведохме на Дунавския бряг на кораба „Радецки” деца-сираци и еколозите и така поставихме началото на първите „Отворени врата” на АЕЦ Козлодуй! Проведохме екорегата Искър, от Самоков до р. Дунав, конкурси за „Мис Искър”, посветени на питейната вода/особено лоша в Червен Бряг/. Край Мездра и Благоевградско заедно с нашия ветеран Александър Първанов и МЗ „Искър”от системата на „Балканкар” монтирахме първите три ветрени елекростанции в България, основахме АД „Среден Искър” с проект за мини ВЕЦ по р. Искър, весел празник „Бира за смет”, с едно дарение на президента д-р Желю Желев на 3 август 1993г. излезе първият брой на в. „Сирак”, с дарение на британската фондация „Нахранете децата” години наред правихме палаткови еколагери за деца-сираци в Царево, Поморие , Шабла.
  Защо точно четвърт век след тези добри години за гражданските организации в България да не се съберем поне да обсъдим екопроблемите на Искърския край! Не се съмнявам, че при една добра организация ще бъдем уважени и от м-р Емил Димитров и МОСВ! Киносалонът в Мездра, където проведохме конференцията преди 25г., вече го няма, читалището е в ремонт, общинската зала побира трийсетина души- да потърсим ли друго населено място в Искърското поречие? Дали да не бъде в Роман, където с Дом „Митко Палаузов” е свързан житейският път на майка ми Янка, че и и моят, където по Великден същата 1995г. на стадиона кацна президентският вертолет на д-р Желю Желев и заедно с Христо Стоичков донесоха подаръци на децата от Дом „Никола Вапцаров” и „Райна Княгиня”. На 2 октомври 2016г. бъдещият президент ген. Румен Радев насади своята роза пред читалището в Роман от нашата „Алея на Помирението”.А само на 5 км. е Караш и след нащата среща в Роман м-р Емил Димитров ще може да навести къщата на майка си?!
  С настоящето предлагаме на всички приятели заедно да определим една удобна дата след 20 март и преди 22 април – Международният ден на планетата Земя!А писмото поставям в стари броеве на в. „Сирак”, за да си припомним пътя, който сме извървели!
  [email protected]
  Тел 0877341743. Стефан Здравков Гл.ред.на в. “Сирак” Предс. на ф.”

 3. Уважаеми Българи в Чужбина,

  Моля да ме извините , че си позволявам неканен да влизам в личното Ви пространство, но желанието ми да Ви се представя е по силно от етикета. Аз съм млад художник , който търси своите ценители. Позволявам си да Ви представя сайта си , в който съм изложил най новите си творби. За мен ще е чест да го видите. Вашето мнение и оценка са важни за мен. Всички изложени картини се продават и при конкретен интерес от Ваша страна , аз съм отворен за преговори.

  Картините ми са социални,човешки,мистични и политически !

  Ако ви хареса някоя от картините ми съм готов за преговори !

  Сайта ми е : http://www.kunchev.net

  Предварително благодаря за Вашето внимание.

 4. Г-н Велков, до Ваш имейл е пратен отговор на Вашето запитване.

 5. Ще се радвам да обсъдим възможността да разпространите стихосбирката ми ” Юнашко време” на издателство ИВРАЙ, още повече, че Райна Константинова ,собственичката на издателството в момента е в Чикаго. Пращам линк за книгата от фесбук профила ми. мейла ми е посочения по-горе! С Уважение Максим Велков
  https://www.facebook.com/maxim.velkov/posts/2416724698392023

 6. Hi,

  We are purely a Google Local Business Listing Optimization Company; we can place your website on top of the Natural Listings on Google & other search engines. We can fairly quickly promote your website to the top of the search rankings with no long-term contracts!

  We would be happy to send you a proposal using the top search phrases for your area of expertise.

  Do let me know if you have any Quality Backlinks SEO needs, and we could send you a Local SEO Package Pricing with details.

  Kind Regards,
  Emma Bowles“

 7. Желая Ви успех и за четвърта книга. При толкова приятели – дано успеете!

 8. Вижте, Росица, този сайт е българска медия зад граница, публицистична, не специализирано литературна, която се прави на доброволни начала. Въпреки това, от публикувани съответно през 2015, 2016 и 2017 г. литературни творби в Еврочикаго, бяха издадени съответно през 2016, 2017 и 2018 г. три литературни сборника с разкази и стихотворения на български автори от различни страни и континенти. Разходите за издаването на тези три книги, които са без корична цена и се разпространяват безплатно, бяха платени от дарители и най-вече от един български емигрант в САЩ. Въобще не е ясно дали и кога ще има още една книга, още един литературен сборник, може и да няма, поне не и в близко бъдеще. Но и създаването на три книги, на три литературни сборника от редакционния екип една медия, която се прави на доброволни начала, с помощта на приятели на тази медия, никак не е малко. Ако някой може при същите условия, при които бяха създадени тези три книги, да направи повече, да го направи.

 9. Благодаря за поясненията, Мариана. Сега ми стана по- ясно. В тази група аз трябва да посоча чужда, а не своя творба.
  Що се отнася до сборника ви, надявам се, че след като американците ми раздадоха куп престижни награди и влязох, без да очаквам и предполагам, в Американска лига на гениите за поезия, съжалявам ако Ви прозвучи саморекламно, но е факт, все ще мога да доклася и до една Ваша книга. С най- добри мисли и още веднъж благодаря за поясненията.

 10. Г-жо Копукова, сайтът Еврочикаго, който е публицистично издание, което публикува и литературни творби, е едно, а Фейсбук групата „Литературни откровения“, за която преди седем месеца един друг читател, Михаил Цветански, е задал въпрос тук, друго. Това първо. Второ, в споменатата Фейсбук група, според нейните правила, авторите не могат сами да постват свои творби. Трето, постването на литературни творби в тази литературна ФБ група въобще не значи тяхно обезателно публикуване в сайта, още по-малко в книга. Четвърто. Ако някой иска да изпрати за публикуване своя литературна творба в сайта Еврочикаго, той може да го направи на редакционния имейл на изданието, който е изписан с големи букви и знаци в „Контакт“. Това е и смисълът на „Контакт“, да предостави координати за контакт за всеки, който иска да се свърже с редакционния екип.

 11. Драга Мариана,

  в много сайтове точно в “ контакти“ приемат литературни творби. Да го бяхте включили в сборника. Да ми поясните, ако нещо греша. Какво Ви пречеше?!

  Росица Копукова, журналист, писател

 12. Здравейте, г-н Цветански, ако имате предвид Ваша творба, постната в групата „Литературни откровения“ във Фейсбук /защото не може да става дума за сайта Еврочикаго/, тази група във Фейсбук има четири админа и правила, според които авторите – членове на групата не могат да постват там свои собствени творби, а само творби на други автори, които са им харесали. Не знам кой точно админ е изтрил Вашето стихотворение, но който и да е бил, направил го е заради правилата на групата. Влезте в тази ФБ група, прочетете описанието и ще видите какви са й правилата.

 13. Защо така ми изтрихте стиха s поздравление за Трифон Зарезан и Свети Валентин? Поздрави от Чикаго с пожелания за много успехи на екипа!

 14. Здравейте, пиша ви по повод на това, че вече от две години, с Божия помощ, правя и поддържам православно интернет радио. Малко е пресилено да се каже радио защото засега е около 80 % православна музика от всички православни страни (църкви). Тук ще ви оставя и адреса и ако ви хареса и го одобрите ще се радвам да го разпространите и между нашите сънародници (а и не само) за да бъде то за полза на мнозина, с каквато цел го правя.
  Ако имате някакви въпроси пишете ми.

  Бог да помага! дякон Пенко Колев

  http://www.radiokanon.com

 15. ПРИЕМ НА МАГИСТРИ
  КАТЕДРА „КОМПЮТЪРНИ СИСТЕМИ И ТЕХНОЛОГИИ“·25 НОЕМВРИ 2017 Г.18 Reads
  Прием на студенти за обучение в ОКС “МАГИСТЪР” специалности „Компютърни системи и технологии“ и “Киберсигурност”.
  Срок за подаване на документи: 20.12.2017 год. Класиране на кандидатите – до 29.12.2017. Заплащане на таксите – от 03.01. – 05.01.2018 год. Начало на обучението на новозаписаните студенти – 13.01.2018 год.
  За справки и записвания – Жанета Тодорова, тел. (054) 80-10-40, вътр. 54204, GSM 0889802699
  Катедра „Компютърни системи и технологии“ подготвя компютърни инженери за ИТ сектора – най-високоплатеният сектор на икономиката. Там се плащат 4 пъти по-високи заплати от средните за страната. Средното възнаграждение през 2015 г. е 3358 лв. Работните места в сектора са над 17 000 за 2015 г. Броят им ежегодно нараства с между 6% и 10%. Над 90% от работните места са заети от младежи под 35-годишна възраст. Една трета от IT специалистите са жени. В рамките на следващите няколко години ще са необходими още около 51 000 кадри за бизнеса.
  РАБОТАТА В СЕКТОРА Е ИНТЕРЕСНА, ВИСОКОПЛАТЕНА И НЯМА БЕЗРАБОТИЦА.

 16. Г-жо Копукова, благодарим за стихотворението, но рубриката „Контакт“ не е подходящо място за постване на литературни творби.

 17. За рубриката “ Откровения“

  „““““““

  За всеки има слънце и любов,
  звезди по нощно време, чар природен,
  все търсим път различен, труден, нов,
  и се намираме – прашинки бедни!

  Паричен – безпаричен, те боли,
  че българин си в този свят огромен
  и не е лесно да си там, нали,
  а времето те връща в сетен спомен.

  Където и да си – бъди щастлив,
  преди да се завърнеш пак обратно,
  във делник многоцветен или сив,
  Родина на “ завръщане“ е кратно!

  14 октомври 2017г., София
  Росица Копукова, журналист и писател

 18. Здравейте, ще се радвам, ако ме подкрепите като публикувате информация за новата книга, на която съм продуцент.
  През 2017 г. организираното масонство в България навършва един век. По този повод Божидар Савов, историк и дългогодишен изследовател на масонството у нас, издаде книгата си „Сто известни личности от българското масонство (1879 -1940)“. В нея той проследява биографиите на сто известни българи – учени, лекари, политици, военни, представители на изкуството, за които има безспорни доказателства, че са принадлежали към свободното зидарство. Книгата дава възможност на читателя да се запознае и оцени приноса на тези сто мъже в обществено-политическото и културно развитието на нашата страна в периода след Освобождението (1878 г.) до разпускането на Великата ложа на България през 1940 г.
  Прави впечатление подкрепата за книгата на Искрен Йотов, настоящ Велик майстор на Обединената велика ложа на България. Той заявява в своето приветствие; „Високият морал, уважението и спазването на законите са задължителни условия да бъдеш свободен зидар“. На 27 ноември 1917 г. в София е учредена Великата символична ложа на България. Неин пръв Велик майстор става Александър Протогеров – революционер, военен деец, общественик, политик. Историята на организацията, както и житейския път на отделните нейни членове, е тясно преплетена със сложната и на моменти драматична обществена и политическа съдба на страната.
  В книгата няма биографии на редица известни българи, за които има единствено косвени данни, че са били масони. Като историк авторът се е спрял само на личности, за които е намерил достоверни и неоспорими данни и документи, че са принадлежали към братството на свободните зидари. Ще мине време и на бял свят ще излязат и други архиви за масонството у нас. Книгата ще продължи като жив организъм да се развива и допълва с нови имена и факти. Въпреки научния си характер, тя е предназначена и полезна на широк кръг от читатели.
  Много от съвременните ложи са първоприемници на тези, съществували до 40-те години на ХХ век. Те декларират приемственост и желание да продължат традициите, водени от веруюто им за любов, истина и труд.
  Разпространява се в книжарниците на: Сиела, Хеликон и Хермес и в бензиностанциите в Лукойл.

 19. Възмутена вие казвате:
  живее там необезпокояван-учил е там,сега работи,а скъпото татенце му изпраща на месец по 3000 долара.

  Как разбрахте това? Това означава, че знаете и адреса и банковата сметка? Защо не дадете още подробности?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *