Home » Авторски страници, Е-Списание

Пожелайте победа за Кубрат!

2020.12.12 Един коментар
Spread the love

Успехът е нужен не само на него, а и на много българи. Може би звуча патетично, но виждам колко много от сънародниците ми не вярват на това, че могат да са някакъв фактор, да победят трудностите, с които се сблъскват в живота, примиряват се лесно и често дори го напускат доброволно.

Една победа днес на Кубрат може да стане добър пример за това, че човек може да се изправи дори след жестока загуба. И може да достигне върховете, за които е мечтал.

А Кубрат се е запътил към шампионската титла, дори преди да е знаел за нея. Покойният му вече баща му я е пожелал още в родилния дом, когато е разбрал, че Бог го е дарил с момче. И 39 години до днес, достойният му син с много, с буквално кървави тренировки и стъпки, я е преследвал.

Кубрат Пулев като малък (за разлика от други снимки на наши знаменитост и политици, се вижда и препълнена семейна библиотека)

Предстоящият двубой ще бъде труден. Победата на нашия за много боксови специалисти изглежда невъзможна. Кубрат вече не е млад. Противникът му е и по-висок с поне 5-6 сантиметра. Букмейкърите предвиждат над 90% вероятност, че Антъни Джошуа ще запази трите си световни титли.

А те не са случайни, а са заработени след победи срещу най-силните в света – Владимир Кличко, Джоузеф Паркър, Александър Поветкин, Дилиан Уайт и Руиз. От 23 срещи Джошуа е спечелил 22, при това от тях 21 с нокаут.

Но аз съм убеден в смелостта на Кубрат и, че излиза за победа. Че вярва в нея. Самият аз имам няколко боксови срещи и знам, колко е важна вярата в победата. Убедил съм се, че тя е по-важна от силата на удара. Сигурен съм, че вярата на Кубрат се засилва от това, че някъде от горе татко му го гледа и го подкрепя.

Пожелайте му успех и Вие!

Българите постигат чудеса, когато знаят, че зад тях са близките и Родината.
Само повярвайте!

Самият Иисус го е казал: Повярвай и ще видиш!
Вярвам!


П. Стаматов

 

One Comment »

  • Стоян Николов said:

    Mnenie ot FB sled macha:

    Ама какви сте ми душици всичките!!! Кубрат бил нагляр, клател фолкпевачка, смеел се, докато Джошуа го налагал. Кубрат е боксьор. Е, видя се, че не е най-добрият, но е боксьор. Тоест, не рицар, а гладиатор. А при боксьорите се котират не толкова възвишени неща. Там е важно да имаш титли, да играеш на финали, да мандръсаш популярни кифли и да показваш, че си куражлия при всеки удобен случай. Самата система го изисква. Защото е шоу. Въртят се едни милиони, които публиката иска да даде, за да ги гледа преди мача да се ежат един на друг, да си подскачат и да се заплашват. И после да си напълнят кратуните с юмруци. Кой колкото може да нанесе и да понесе. На когото не му изнася, има и други конкурси.

    Кубрат не е държавен служител и не му плащате вие заплатата, за да се надпреварвате кой да го заклейми по-злостно заради липсата на морални устои. Има други спортове, други спортисти, гледайте тях. И постигнете в някоя област това, което той е постигнал в бокса. Може да не е най-доброто, но на крачка от най-доброто. Тогава не само ще можете да изкажете мнението си на воля, но още по-хубаво – хората ще искат да го чуят и ще се интересуват от него, защото в България може и невинаги да е така, но по света зад успехите стоят много пот, сълзи, воля, болка, стискане на зъби и безкрайна битка с вътрешни и външни демони. И когато си надмогнал много неща, в които почти всички останали се спъват, може да се държиш скромно, но може да се държиш и нагло. Въпрос на личен избор си е. И на мен не ми харесва поведението му и че английският му е като на ранния Арнолд Шварценегер, ама нито ще се женя за него, нито ще го вземам за частен езиков учител на децата, така че гледам да се съсредоточавам върху бокса му. И пак повтарям. Явно не е най-добрият, но е сред (най-много) десетимата най-добри в света в момента. Е, кой от нас може да го погледне от равна позиция и да му каже “Бате, изхвърляш се като чекия на мокър пЕсък, за камара години в професионалния бокс не си научил що е то ъперкът и как да си построи човек шибания гард, за да го блокира, а, мани другото, ама от сички турбофолк скрибуцалки слепешком да беше избирал, нямаше начин да докопаш по-грозна!”? Аз много искам да му го кажа и ще го направя, ако ме пита или ако се докажа, колкото него. Дотогава мнението ми си е за собствена употреба…

    Стоян Николов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.