Home » Авторски страници, политика

Бягство от реалността

2020.11.13 Няма коментари
Spread the love

Премиерът Борисов разкара вчера с джипа си министъра на здравеопазването и директора на “Пирогов”, да гледат пътища и магистрали…. докато болниците са претъпкани, а пациенти умират, преди да стигнат до тях. Снимки: Фейсбук

Борисов отново избяга от реалността!

Оздравял от Ковид-19, стоейки в Банкя, където вероятно за него се е грижил цял екип, докато обикновените хора обикалят градовете с линейки, в търсене на свободно легло в болница.

Той не обича проблеми, особено такива, от които нищо не разбира, и за това метна в джипката шефа на Пирогов и здравния министър, и тръгна да им показва мантинела и маркировка, докато шефът на клиниката по трансплантации в Александровска болница в София подаде оставка, а архивът на трансплантирани се търкаляше в коридора, докато отделението се подготвя за Ковид такова.

Борисов за пореден път бяга от отговорност. Той смята, че всеки от нас, който се разболее, получава същите грижи като него и няма нужда много да се гевезим, а да го изкарваме този вирус и да се връщаме на работа. Това, че много от нас нямат работа, заради тежката икономическа криза, в която се намира страната, Бойко не желае да види. Той вижда и чува избирателно, защото още има работа, която според него е да кара джипката и да ни показва пътища като слънце, по които ние сега не можем да се движим, защото цялата страна е скована от страх. Същият случай като кмета на Варна по време на извънредното положение, който качи снимки във Фейсбук на новозасяти цветя в Морската градина, докато на хората бе забранено да ходят в парковете.

Тежкото бягство от реалността си има медицински термин, но се надявам българите да осъзнаят проблема, не само от медицинската му гледна точка, защото няма кой да изгони Борисов от неговото работно място, освен ние, и така да му помогнем да влезе в нашия свят.
Тежката му обсесия да завърши на всяка цена третия си мандат ще ни струва твърде скъпо във всяко отношение.

Вместо да търсим начин как да върнем лекари и сестри, работещи в Англия и Германия, ние, извинете, те – правителството на Борисов, купиха сега, точно сега, два бойни кораба за един милиард.

Ние вече сме нападнати и даже превзети, та от кого да се пазим с тези кораби, след като имаме тежко некомпетентно и корумпирано управление?

Трябва да уволним Бойко Борисов на изборите, когато и да са те, и се надявам онези 37% , които не искат засега да гласуват, да го направят, защото само с масово гласуване можем да преодолеем купения с нашите пари вот.

Стела Николова

Снимка: Георги Георгиев, Фейсбук

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

“ТОВА е клиниката по трансплантация и нефрология в момента (б.р.: снимката по-горе е направена вчера) в Александровска болница – единствената в цяла България за бъбречнотрансплантирани. Унищожават я, това е точната дума. И още една точна дума има – геноцид. Целият медицински екип на клиниката е подал оставки, в знак на несъгласие с това малоумие, и те са приети. В момента няма кой да се грижи за трансплантираните, за издаване на протоколи за животоподдържащите лекарства, няма контролни прегледи и изследвания.
Познавам трансплантираните, знам, че те са най-застрашената група в момента, заедно с още няколко групи с хронично заболявания. Знам и, че бидейки уязвими, мнозинството от тях стоят в изолация и не могат да се защитят на площадите, и да реагират…” – е написал във Фейсбук Георги Георгиев от Гражданско движение “БОЕЦ”.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.