Home » Авторски страници, българи зад граница

“Съвременното будителство и литературата” – среща на българи от САЩ, Канада и България

2020.11.03 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Скрийншот от видео на Българския културен център в Сиатъл

На 1-ви ноември, в Деня на народните будители, Общество за поезия и литературна проза “Глаголицата” при Българския културен център в Сиатъл откри своя литературен сезон за 2020-2021 г.

Срещата на тема “Съвременното будителство и литературата” се проведе онлайн, с участието на специалните гости Ангел Колев – журналист, издател, председател на Лигата на българските писатели в САЩ и по света, и Ирен Петрова – поетеса, преводач и автор в сп. “Българка”. Ангел Колев се включи от района на Филаделфия, а Ирен Петрова – от София. В срещата участваха сънародници от Източния и Западния брегове на САЩ, от Канада и България.

Сред участниците, освен специалните гости, бяха и Бойко Антонов, който работи в Конгресната библиотека във Вашингтон и е съосновател на Българско училище “Христо Ботев” във Вашингтон; Георги, който също живее във Вашингтон и работи в Майкрософт; Ваня от Ванкувър, Канада, преподавател в Българското училище във Ванкувър и в местна канадска гимназия; Катерина, която пътува често между САЩ и България, участник в българския литературен клуб в Портланд; Виолета Тихова, която работи в Белвю, Сиатъл, член на местния български културен център и участник в литературната група “Глаголницата”; Елена от Ню Йорк, която работи в Българско училище “Христо Ботев” в Ню Йорк; Албена от Ню Джърси, която работи в библиотека в Ню Джърси, и др.

Водеща на срещата бе Даниела Иванова-Найберг, артистичен директор на Българския културен център в Сиатъл.

Какво си казаха участниците в срещата и какво разказаха специалните гости може да чуете в приложения видеозапис.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.